İktibas’ın Nisan sayısı çıktı

İktibas’ın Nisan sayısı çıktı

İktibas Dergisi 508. sayısında İstanbul Sözleşmesinin feshini konu alan yeni sayısı ile okuyucularına ulaştı.

1981’den bu yana yayın hayatına devam eden İktibas Dergisi, Nisan sayısı ile okurlarının karşısına çıktı. Yeni sayının kapağında Yemen’den yürekleri burkan bir enstantane ile İslam dünyasının Ramazan ayını karşılamaya hazırlandığı hatırlatıldı.

Mart ayının Türkiye açısından en önemli gelişmesi sayılabilecek, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı derginin Yorum sayfalarında değerlendiriliyor. Kararın gerçekte beklendiği gibi bir etkisi olmayacağı, 6284 sayılı yasanın zaten bu kapsamda çıkarılmış olduğu hatırlatıldı. Yine Mart ayının önemli bir gelişmesi olan ‘Andımız’a ilişkin küçük bir değerlendirme ise Selam İle sayfasında yer buluyor.

Kavram sayfalarında genişçe bir Feminizm incelemesinin yapıldığı dergide, iyi bir kitap okuru olarak tanınan Rufi Tiryaki ile ‘kitap okuma’ üzerine yapılan bir röportaj da bulunuyor.

Atasoy Müftüoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Hüseyin Alan ve Ahmet Ferhat Öksüz de güncel yazıları ile okurlarına hitap ederken, Sanat-Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit’in, Cevat Akkanat’ın ve Hanife Yalçın’ın çalışmaları da okuyucunun dikkatine sunuluyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *