İklim Değişikliği Komisyonu üyeleri ve görevleri belli oldu

İklim Değişikliği Komisyonu üyeleri ve görevleri belli oldu

Küresel iklim değişikliği ile mücadele için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinin isimleri Resmi Gazete’de yayımlandı.

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda çalışacak isimler ile görev dağılımları belli oldu.

“Küresel İklim Değişikliğinin Etkilerinin En Aza İndirilmesi, Kuraklıkla Mücadele ve Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine Dair Karar” Resmi Gazete’de yayımlandı.

TBMM Kararına göre, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun üyelikleri için 16 Mart’ta Genel Kurul’un 59’uncu Birleşiminde, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyelikleri için de 23 Mart’ta seçim yapıldı.

Komisyonun başkanlığına Veysel Eroğlu, başkanvekilliğine Nevzat Ceylan, sözcülüğüne Semra Kaplan Kıvırcık, katipliğine Hasan Kalyoncu, üyeliklerine ise Ayşe Sibel Ersoy, Yasin Uğur, Jale Nur Süllü, Mehmet Sait Kirazoğlu, Cihan Pektaş, Fatih Süleyman Denizolgun, Oya Ersoy, Murat Bakan, Ahmet Özdemir, Vecdi Gündoğdu, Halil Etyemez, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Behiç Çelik, Ahmet Akay, Hüseyin Kaçmaz seçildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *