Gram altın 403 liradan 451 liraya yükseldi

Gram altın 403 liradan 451 liraya yükseldi

Merkez Bankası Başkanlığında yapılan görev değişikliği sonrasında dolar kuru yüzde 10, gram altın fiyatlarında ise yüzde 10’dan fazla artış yaşandı.

Küresel altın fiyatları, yükselen tahvil faizleri ve güçlü dolar ile düşerken, gram altın dolar/TL’deki yükselişle beraber 2021 yılının başındaki fiyat seviyelerine geri döndü.

Altın fiyatları, doların güçlü kalması ve ABD Hazine tahvili faizinin son bir yılın en yüksek seviyelerine yakın seyretmesiyle düştü. Gram altın ise Dolar/TL ’deki sert düşüşü takip ederek 2021’in başındaki fiyat seviyelerine geri döndü.

Fed Başkanı Jerome Powell Wall Street Journal’de yayımladığı bir yazıda, ekonomik toparlanmadan hala uzak olunduğunu ve merkez bankasının ne kadar sürerse sürsün ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise Bloomberg News’a verdiği bir röportajda istenmeyen enflasyon baskısına dair işaretlerin henüz görülmediğini belirtti.

Ons altın fiyatı

Ons altın art arda iki haftayı kazançla kapattıktan sonra yeni haftaya hafif bir düşüşle başladı. Yıl başından bu yana yüzde 8’den fazla değer kaybeden ons altın, 2021’in ilk iki ayını da kayıpla kapatarak son 10 senedeki en kötü yıl başlangıç performanslarından birini sergilemişti.

Altın fiyatları, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükseliş ve güçlü dolar ile birlikte yeni haftaya yüzde 0,14 düşüşle ons başına 1.742 dolar civarında başladı.

Gram altın fiyatı

Gram altın fiyatları, geçen haftaya 420 TL civarında başladıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizi 200 baz puan artırmasından sonra dolar/TL’deki düşüşü takip ederek 403 TL’ye kadar gerilemişti.

TCMB başkanlığında yapılan değişiklik sonrasında yüzde 10’dan fazla yükselen dolar kuru ile birlikte gram altın fiyatları, geçen hafta kapanışa göre yüzde 10’dan fazla yükselerek 451 TL civarında bulunuyor.

(BloombergHT)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *