Boynukalın: Faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir

Boynukalın: Faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir

Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, bugünkü mesajlarında Alak suresi ile Bakara suresinden ayetler paylaştı, faizle mücadele vurgusu yaptı.

Ayasofya Camii Baş İmamı ve İslam Hukuku profesörü Mehmet Boynukalın, bugünkü mesajlarında şöyle dedi:

“Her şeyin başı Allah’a iman etmektir. Allah’a iman eden onun koyduğu yasaların sonsuz ilim ve hikmet sahibinden geldiğine de iman etmiştir. İnsan Allah’a isyan ederse sadece kendine zarar verir. “Şüphesiz, Allah’a ihtiyacı olmadığını sanan insan haddi aşar” (Alak suresi 6-7).

Bundan yüz yıl önce olduğu gibi istiklal mücadelesi veriyoruz yedi düvele karşı. Terörle, ekonomik savaşla vs. üzerimize geliniyor. Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir. Allah millete, devlete zeval vermesin. Yolunda olanlara Rabbimiz yardım edecektir.

“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler. İşte rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır.” (Bakara suresi 155-157).

Açıklama: Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam’ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz yüzde 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir.”

İstanbul Sözleşmesi mesajı

Boynukalın, İstanbul Sözleşmesinin iptali üzerine attığı mesajda da “Allah razı olsun” ifadesini kullanmış ve şöyle demişti:

“İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *