İktibas’ın Şubat sayısı çıktı

İktibas’ın Şubat sayısı çıktı

Vefatının 26. sene-i devriyesinde kapağında Ercümend Özkan’ın bir fotoğrafının yer aldığı İktibas’ın yeni sayısı çıktı.

Türkiye’de İslami hareketin öncülerinden Ercümend Özkan, 1995 yılı Ocak ayında vefatının üzerinden 26 yıl geçti. Bu yıl derginin kapağında Özkan’ın bir fotoğrafı yer alırken, “Ercümend Özkan neden farklıydı?” sorusu da manşette yer aldı. Özkan’ın farkını ve günümüz insanı için nasıl bir örneklik teşkil ettiğini anlatan bu çalışma ile birlikte, “Bir mücadele adamı” başlıklı yazıda da Özkan’ın fikriyatı ve yöntemi üzerinde duruluyor. Dergide ayrıca, Ercümend Özkan’ın “Beklenen Kasırga” başlığı ile kaleme aldığı ve İslamizasyon politikalarına vurgu yaptığı 1992 tarihli yazısı da yer alıyor.

Derginin bu ay Yorum sayfalarında ABD seçimleri ve Kongre baskını değerlendirmesi ile birlikte, Melih Bulu’nun atanması ve Nur Vergin’in cenaze törenine ilişkin yorumlar da bulunuyor. Dilimizde Medeniyet olarak kullanılan ve aslı Civilization olan kavramın doğuşundan günümüze hangi anlamlara sahip olduğu, Aydınlanma düşüncesi içerisindeki yeri ve önemi ise Kavram bölümünün konusu.

Dergide ayrıca, geçen ay yayımlanan “Medine, Medine Sözleşmesi, Medeniyet” başlıklı soruşturmaya yanıt veren Süleyman Karagülle’nin açıklaması da yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *