Genç Birikim’in Şubat sayısı çıktı

Genç Birikim’in Şubat sayısı çıktı

Zengin bir içerikle okurlarının karşısına çıkan Genç Birikim’de bu ay şu yazarlar ve konular yer alıyor:

Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR “ABD’nin Yeni Yönetimi ve Türkiye?” başlıklı yazısında, ABD ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerden bahsettikten sonra ABD’nin başına gelen Biden’den sonra ABD ile ilişkilerde yaşanması muhtemel olayların neler olabileceği, sorunlu konular hakkında Türkiye’nin nasıl bir tavır takınabileceği ve bu tercihlerin sonuçları üzerinde durmuş.

Huzeyfe ZENGİN, “İtaatimiz, Allah’a ve Peygamber’e Olan Sevgimizdeki İspatımızdır!” başlıklı yazısında; İman ve sevginin, bir iddia olduğunu, her iddianın doğruluğunun kanıtlanması için bir ispat gerekeceğini, bunun yolunun da musibetlere karşı sabretmekten geçtiğini dile getirmiş.

“Şubat” ayında olmamız nedeniyle bu ayın dosya konusu “Şehadet ve Şehidlik” olarak belirlenmiş. Dosya çerçevesinde;

Haydar ÖZALP, “Şehadet Üzerine Mülahazalar” başlıklı yazısında; Şehadet şuurunun, dünyevileşmenin panzehri olduğunu ve şehadeti isteyen her bir Müslümanın, yaşamında Allah’a adanmışlık görüleceğini vurgulamış.

Gökhan DURMAZ, “Ölümsüzleşmenin Yolu: Şehadet” başlıklı yazısında; Şehadet kavramının anlamı ile ilgili çarpıtmalar yapıldığına ve Kur’an’ın yüklediği anlamın dışında kullanılmaya başlandığına dikkat çekmiş.

Fatih PALA,  “Şehidlerden Bir Güzel Şehid: Abdullah Bin Revaha (ra)” başlıklı yazısında; Şehid ve örnek sahabenin hayatından kesitler aktarmış.

Taşkın ÖNEL, “Şehadet Antolojisi” başlıklı yazısında; Şehadetin; davası uğrunda canını ortaya koyma pahası, anadan-babadan geçme sevdası ve ticaretini geride koyabilme mertliği olduğuna vurgu yapmış.

Harun AKÇA, “Bir Yaşam Biçimi Olarak Şehadet” başlıklı yazısında; Şehidi, tevhide hayatında şahitlik edip, bu şahitliğini canını feda ederek ispatlayan kişi olarak tanımlamış.

Hüseyin DURMAZ da “Şehitlik Psikolojisi” başlıklı yazısında;  İnsanı sahte şehidliğe iten psikolojik durumları irdelemiş.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *