Türkiye’den Çin’e gidecek ikinci ihracat treni Kocaeli’ye ulaştı

Türkiye’den Çin’e gidecek ikinci ihracat treni Kocaeli’ye ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci ihracat treni Çerkezköy’den 42 vagon/konteyner içerisinde 1400 buzdolabı yüküyle dün saat 19.05’te Çerkezköy’den hareket etti.

Tekirdağ Çerkezköy’den dün yola çıkan 42 konteyner ihracat yükü taşıyan ikinci ihracat treni, TCDD Taşımacılık AŞ Köseköy Lojistik Müdürlüğüne ulaştı.

Buradaki işlemleri tamamlanan 15 bin 164 numaralı tren, saat 14.15’de yola çıktı.

Trenin, Türkiye-Çin parkurunda ülke içindeki Ankara-Sivas-Kars güzergahını izleyerek yurt dışına çıkması planlanıyor.

Yurt dışı parkuru ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi geçişi-Kazakistan ve Çin’in Xi’an şehri şeklinde gerçekleşecek.

TCDD Taşımacılık AŞ ve Pasifik Eurasia iş birliğiyle ilerleyen tren, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü 12 günde Çin’e ulaştıracak.

Tren, Türkiye’de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan’da 220 kilometre, Azerbaycan’da 430 kilometre, Hazar Denizi’nde 420 kilometre, Kazakistan’da 3 bin 200 kilometre ve Çin’de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol katedecek.

Türkiye’den Çin’e hareket eden ilk ihracat treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle 4 Aralık’ta İstanbul’dan uğurlanmış, toplamda 8 bin 693 kilometre yol katedip 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçen ihracat treni, 19 Aralık’ın sabah saatlerinde Çin’in Xi’an şehrine ulaşmıştı.

‘İhracat treni, Türkiye’nin merkez olacağının kanıtı’

Açıklamada, ihracat treninin Türkiye’nin Asya-Avrupa arasındaki transit taşımacılığın merkezi haline geleceğinin en önemli kanıtı olduğu vurgulanırken, ihracat treninin takip edeceği güzergah bilgileri de paylaşıldı.

Türkiye içinde İstanbul (Marmaray)-İzmit(Köseköy)-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars güzergahını izleyecek trenin, Ahılkelek İstasyonu’ndan yurt dışına çıkış yapacağı bildirildi.

Yurt dışı parkurunda ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi Kazakistan’dan geçecek trenin yolculuğu Çin’in Xi’an şehrinde son bulacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *