Muhammed bin Zayed, Pompeo’yu kabul etti

Muhammed bin Zayed, Pompeo’yu kabul etti

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el-Nehyan, dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu kabul etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM’ın haberine göre Prens Muhammed bin Zayed ve Pompeo, Kasru’l Şati’de gerçekleştirdikleri görüşmede, BAE ve ABD arasındaki dostluk ve ilişkileri ele aldı. Ayrıca bölgesel ve uluslararası meselelerin yanı sıra ikili ilişkileri geliştirme yollarından bahsedildi.

İki taraf, Arap Körfezi bölgesi ve Ortadoğu’daki gelişmeler, diyalog ve diplomatik yollarla bölgedeki krizlerin giderilmesi ve bunlardaki gerilimleri sınırlandırmaya yönelik çaba ve hamlelerle barış ve bölgesel istikrarın temellerini desteklemek için ortak eylem konularında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede ayrıca radikalizm, terörizm, nefret söylemi ve provokasyon tehlikelerine karşılık uluslararası eylem ihtiyacının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Bu bağlamda BAE ve İsrail arasında imzalanan barış antlaşmasına (İbrahim Anlaşması) ve Ortadoğu bölgesindeki ülkeler arasında yeni bir ilişki ve işbirliği aşamasının başlamasındaki önemine değinildi. Bunun yanısıra bölge halkları için güvenliği, barışı, istikrarı ve refahı sağlamlaştırmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Toplantıda ayrıca geçen Ekim ayında başlatılan Emirlik-Amerikan stratejik diyaloğunun sonuçları ve iki dost halkın yararına, ülkeler arasındaki anlayışı geliştirme, ikili ilişkileri derinleştirme ve çeşitli alanlarda daha geniş ufuklara itme rolü ele alındı.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *