Erdoğan, Kapalı Maraş’ı ziyaret etti

Erdoğan, Kapalı Maraş’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte 46 yıldır kapalı tutulan ve alınan kararla kademeli olarak açılmaya başlanan Kapalı Maraş’ı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, KKTC’nin 37’nci kuruluş yıl dönümünde Ada’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kapalı Maraş’ı gördükten sonra “Niçin acaba Güney ve Kuzey olarak bu kapalı Maraş bölgesi bütün bu güzelliğiyle buraların halkından uzak tutulmuş” diye düşündüğünü ifade eden Erdoğan, “Şimdi Taşınmaz Mal Komisyonu’n da devreye girmesiyle Güney’de kimler varsa Taşınmaz Mal Komisyonu’na müracaat etmek suretiyle buradaki malları neredeyse, nasılsa bunların hepsinin bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra da bu iş çözüme kavuşur” açıklamasında bulundu.

“Uluslararası bakış, hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs’ı adil paylaşımda muhatap almamıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Güney’e Bürgenstock’ta yaptığımız görüşmelerde alınan karara uymamalarına rağmen referanduma uymamalarına rağmen, Kuzey’i ne yazık ki adeta mahkûm etmişler, Güney’i ise Avrupa Birliği’nin üyesi yapmışlardır. O çalışmaların, o görüşmelerin bizzat içinde olan bir insan olarak o görüşmelerdeki, o müzakerelerdeki bir insan olarak yani Kuzey Kıbrıs’a yapılan bu adaletsizliği hiçbir zaman hazmetmek mümkün değil. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onun için de bugünkü Kapalı Maraş bölgesine attığımız bu adım 15 gün önce Kapalı Maraş bölgesiyle ilgili buraya atılan adım ve süratle buradaki şöyle yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri aslında bellidir ve şimdi de gerçek sahiplerine burası kavuşacağı günü beklemektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da Kapalı Maraş bölgesini açma kararından dolayı tebrik ederek, atılacak her adımda Türkiye olarak KKTC ile beraber hareket edeceklerinin altını çizdi. Erdoğan’a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eşlik etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *