“Ak Parti, demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi partidir”

“Ak Parti, demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi partidir”

Numan Kurtulmuş: “Ak Parti’nin en önemli özelliği budur. Demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi partidir.”

Numan Kurtulmuş, Arnavutköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Ak Parti Arnavutköy 5. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ilçede bugüne kadar görev alan teşkilat mensuplarına teşekkürlerini, bayrağı devralacak teşkilat mensuplarına başarı dileklerini iletti.

Kurtulmuş konuşmasında, Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirterek şöyle dedi:

“Dışardan ne söylenirse söylensin, içeride devlet-millet bütünleşmesini sağlayarak, kararlı bir liderlikle ve o liderliğin etrafında topyekun kenetleniş olan bir yürüyüşle yolumuza devam edeceğiz. Özellikle 18 yıllık AK Parti iktidarı ve Türkiye’de yaklaşık 1950’den beri devam eden 70 yıllık çok partili demokrasi gösterdi ki, Türkiye’nin bütün yükselişleri temel bazı şartlar aramaktadır. Köklerine bağlı olmayan, tarihiyle inançlarıyla medeniyetiyle barışık olmayan hiçbir iktidar Türkiye’yi ileriye taşıyamaz. Halkıyla milletiyle barışık olmayan, tepeden inmeci, jakoben, fanusların içerisinde yaşayan hiçbir iktidar bu ülkeyi ileriye götüremez. AK Parti olarak sürekli halkın içerisindeyiz, sürekli halkla birlikteyiz. Daha doğrusu biz halkın temsilcisiyiz. Bu ülkede bütün ilerlemeler ve atılımlar, demokrasi ve reform çerçevesinde yapılmıştır. Demokrasiyi ve reformu kendi siyasi ajandasının en önemli maddelerinden birisi olarak görmeyen hiçbir iktidar Türkiye’yi ileriye taşıyamadı, taşıyamayacaktır. Ak Parti’nin en önemli özelliği de budur. Demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi partidir.”

Türkiye’de 2023 yürüyüşümüzü demokrasi ve reform ekseninde yeni adımlar atarak güçlendireceğiz. Ekonomideki, dış politikadaki, hukuk alanındaki ve toplumsal yapının güçlendirilmesine ilişkin reformlarımızla çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Devlet ve millet kaynaşmasını daha sıkı bir hale getireceğiz.”

Siyasetin yakın hedefler için ya da üstün idealler için yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, “Siyaset büyük hedeflerle yürünürse ancak büyük başarılar elde edilir. ‘Biz bugünü değil, 2023’ü, 2053’ü, 2071’i düşünüyoruz’ demek hedefimiz çok büyük, yolumuz çok uzun demektir.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *