İstanbul’da işçilerin mesai saatlerine ilişkin düzenleme

İstanbul’da işçilerin mesai saatlerine ilişkin düzenleme

İstanbul Valiliği, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşlarında mesai saati başlangıcı 07.00 olmak kaydıyla çalışma bitiş saatlerini belirleme yetkisinin firmaların takdirinde olduğunu açıkladı

Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine göre, İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatleri 07:00-16:00 olarak düzenlenmiştir.

Mesai saati başlangıcının 07:00 olması kaydıyla fazla mesai veya vardiyalı çalışma yapmak isteyen firmalarımızın mesai bitiş saatlerini belirleme yetkisi kendi takdirlerindedir” denildi.

Açıklama şöyle:

İSTANBUL VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İL HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARI

BASIN AÇIKLAMASI (2020-95)

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 04.11.2020 tarih ve 100 sayılı kararının 4. maddesinde Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatleri 07:00-16:00 olarak düzenlenmiştir.

Mesai saati başlangıcının 07:00 olması kaydıyla fazla mesai veya vardiyalı çalışma yapmak isteyen firmalarımızın mesai bitiş saatlerini belirleme yetkisi kendi takdirlerindedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 06.11.2020 – Saat 20.00

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *