Corona virüse karşı güvenli bir şekilde sürü bağışıklığı sağlanabilir mi?

Corona virüse karşı güvenli bir şekilde sürü bağışıklığı sağlanabilir mi?

Harvard, Oxford ve Stanford üniversitelerinden üç halk sağlığı uzmanı, hükümetleri radikal bir şekilde politikalarını değiştirmeye çağıran ve sürü bağışıklığı stratejisini öneren bir bildiri yayımladı.

Pandemide karantina ve seyahat kısıtlamaları kesinlikle hayat kurtarıyor, ancak ülkeler yaşanan ekonomik kayıplar, eğitimin aksaması ve halkın yaşadığı ruhsal sorunlardan endişe duyuyor. Dünya Covid-19’a karşı alınacak önlemlerin uzun vadede yoksulluk ve buhran getireceğinden korkuyor. Bu nedenle Harvard, Oxford ve Stanford üniversitelerinden üç halk sağlığı uzmanı, hükümetleri radikal bir şekilde politikalarını değiştirmeye çağıran ve sürü bağışıklığı stratejisini öneren bir bildiri yayımladı. Ancak, farklı araştırmacılardan oluşan bir grup ise sürü bağışıklığı stratejinin tehlikelerine dikkat çekerek çok fazla can kaybının yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kısmen sürü bağışıklığı stratejisi teklifi

Halen birinci dalgada yaşanan ekonomik ve toplumsal kayıplar nedeniyle toparlanmaya çalışan Avrupa’da yeni karantinaların getireceği yüksek bedellerden endişe duyuluyor.

Harvard, Oxford ve Stanford üniversitelerinden üç halk sağlığı uzmanı, 4 Ekim’de  hükümetlerin sıkı karantina uygulamaları yerine, kısmen sürü bağışıklığı stratejisini izlemesi gerektiğini açıklayan Büyük Barrington bildirisini yayımlamıştı.

Virüs gençler arasında hiçbir önlem alınmadan serbest bırakılmalı, yaşlılar korunmalı

(Ntv.com.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *