Tele1’de Musa Özuğurlu’nun sözlerine tepkiler

Tele1’de Musa Özuğurlu’nun sözlerine tepkiler

İçişleri Bakan yardımcısı Çataklı, “Sadece terörle, hırsızla, uğursuzla uğraşmıyoruz, aynı zamanda içimizdeki Fransızlarla da uğraşıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tele1 televizyonu sunucusunun polise yönelik iddialarına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan Tele1 sunucusuna tepki

Çataklı, Twitter’dan Tele1 sunucusunun iddialarının yer aldığı görüntüyü paylaşarak, “Bu mübarek gecede iftirayı atan malum Tele1 adlı televizyon kanalını ve bu rezil programın sunucusunu önce Allah’a, sonra yüce milletimize havale ediyoruz. Sadece terörle, hırsızla, uğursuzla uğraşmıyoruz, aynı zamanda içimizdeki Fransızlarla da uğraşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

RTÜK Başkanı Şahin: Kamuoyu vicdanını rahatsız eden açıklamalar dikkatimizden kaçmamıştır

RTÜK Başkanı Şahin’den açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yazılı açıklamasında, Tele 1 yayınında Türk polisi ile ilgili yapılan açıklamaların dikkatlerinden kaçmadığını ve söz konusu yayınla ilgili RTÜK olarak inceleme başlatıldığını belirtti.

“Tele 1 ekranlarında kamuoyu vicdanını rahatsız eden açıklamalar dikkatimizden kaçmamıştır.” ifadesini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

“Tele 1 sunucusunun bahse konu yayında muhalefet etme psikolojisiyle kahraman polislerimize iftira atması kabul edilemez. Kendisini esefle kınıyorum. Kamu görevi yürüten yayıncıların gazetecilik ilkelerini unutarak toplumda infial oluşturabilecek açıklamalar yapma özgürlüğü yoktur. RTÜK olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Söz konusu yayınla alakalı inceleme başlatılmıştır.”

Ne olmuştu?

Tele1 televizyonunda sabah programını sunan Musa Özuğurlu, köpeklerle cami basan Alman polisini ve Merkel’i konu ederken, “Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başında olduğu teşkilatın memurları Türkiye’de cemevlerine girip rahatlıkla işeyebiliyor. Böyle olduğu halde Erdoğan, Merkel’i eleştirebiliyor.” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *