Pakistan’ın ilk metro hattının açılışına Çin’den tebrik

Pakistan’ın ilk metro hattının açılışına Çin’den tebrik

Çin, Pakistan yönetimini, günde 250 bin kişi taşıyacak ülkedeki ilk metro hattının hizmete girmesi nedeniyle tebrik etti.

Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projesi kapsamında, Pakistan’daki ilk metro hattının inşasının tamamlandığı, dün Lahor kentinde hizmete giren hatta her gün yaklaşık 250 bin yolcunun taşınacağı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, bugün yaptığı açıklamada, hattın hizmete açılmasıyla birlikte, Pakistan’ın “metro çağı”na girdiğini kaydetti. Söz konusu metro hattının şu an Güney Asya’daki en gelişmiş kent içi raylı ulaşım projelerinden biri olduğuna işaret eden Çinli Sözcü, hattın Lahor sakinlerine verimli, çevre dostu ve güvenli ulaşım imkânı sağlarken, kentteki hava kirliliğinin azalmasına yardımcı olacağını söyledi.

Sözcü, metronun inşa sürecinin 7 binden fazla istihdam sağladığını, işleyiş ve bakım süreçlerinde de yaklaşık 2 bin kişi için iş imkânı yaratılmasının beklendiğini ifade etti.

Sözcü Zhao, Çin’in Pakistan’la birlikte Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun inşasını ilerletmeye ve projeyi Kuşak ve Yol’un yüksek nitelikli kalkınmasının bir örneği olarak geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

Pakistan’ın ilk metro hattı, Çinli şirket Guangzhou Metro Company tarafından inşa edildi. Hat, Çinli ve Pakistanlı şirketlerce ortaklaşa işletilecek.

(Cri Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *