Sosyal medya misyonerlerin tuzak sahası haline geldi

Sosyal medya misyonerlerin tuzak sahası haline geldi

Koronavirüs nedeniyle son dönemlerde faaliyetlerini sanal ortama taşıyan misyonerler ‘Ücretsiz İncil’ reklamlarıyla sapkın fikirlerini yaymaya çalışıyor.

Sosyal medyada geniş çaplı bir reklam çalışmasına başlayan Kutsal Kitap Ekibi adlı misyoner grup, tahrif edilmiş İncil ve birçok sapkın yayını ücretsiz olarak dağıtıyor.

Milli Gazete’den Onur Şehmus Şahin’in haberi

Misyonerler her geçen gün yeni yöntemler ve farklı yollarla sapkın inançlarını yaymaya çalışıyor. Misyoner grupların koronavirüs nedeniyle son dönemde sosyal medya ve internet üzerinden faaliyetlerini artırdığı biliniyor. Kendilerine ‘Kutsal Kitap Ekibi’ diyen bir misyoner yapı da ‘Ücretsiz İncil’ çalışmasına başladı. Sosyal medya uygulamaları üzerinden reklam yapan bu misyoner grup ‘Ücretsiz İncil İster misiniz?’ başlıklı reklamlarla batıl fikirlerini yaymaya çalışıyor. 1960 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren ve şimdi de tahrif edilmiş İncil ve daha birçok sapkın kitabı bir internet sitesi üzerinden dağıtan misyoner grubun kim ve kimler tarafından finanse edildiği bilinmiyor.

Sinsice hazırlanmış yayınlarla batıl fikirlerin reklamı yapılıyor

Sosyal medyadaki ‘Ücretsiz İncil İster misiniz?’ başlıklı reklamlara tıklayıp internet sitesine giden kullanıcılara bir form doldurtuluyor. Kişilerin bazı verileri ve adres bilgileri alındıktan sonra tahrif edilmiş İncil ücretsiz olarak kapıya gönderiliyor. Bu çalışmalarının yanında 20 farklı sapkın kitabı da bedava dağıtan misyoner grup, sinsice hazırlanmış yayınlarla batıl fikirlerini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Misyonerlerin çocuklar için hazırladığı çizgi romanlarda kullanılan isimler ve resimler, Müslümanlar için kurulan tuzağın ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor.

Misyoner grup, kim veya kimler tarafından finanse ediliyor?

İnternet sitelerinde 1960’tan beri Türkiye’de faaliyet gösterdikleri yazan bu grubun kimlere veya neye hizmet ettiği bilinmiyor. Yıllardır tahrif edilmiş İncil ve birçok sapkın kitabı bedava dağıtan bu misyoner grubun bu işin sürekliliği için ekonomik desteği nerden bulduğu merak ediliyor. Sapkın inançlarını yaymak için kitapları bedava gönderen ve hatta kargo masrafını bile karşılayan bu misyoner grup kim veya kimler tarafından finanse ediliyor? Türkiye’nin giderek büyüyen bir sorunu haline gelen misyonerlik, yetkililer tarafından adeta bilerek görmezden geliniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *