İsrail’in yasadışı yerleşim faaliyetlerine Türkiye’den tepki

İsrail’in yasadışı yerleşim faaliyetlerine Türkiye’den tepki

Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklamasında, işgalci İsrail’in Batı Şeria’da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylamasına tepki gösterildi, Başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları temelinde Filistin devleti fikri vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun duyurduğu “Batı Şeria’da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının” resmen onaylanmasına ilişkin olarak, “İsrail’in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak hız kesmeden sürdürdüğü işgal ve ilhak politikası sonuçsuz kalmaya mahkumdur.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

“İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ahiren duyurduğu Batı Şeria’da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanması, bu ülkenin hukuk tanımaz, mütecaviz politikalarının son örneğidir.

Bu adımla birlikte, işgal altındaki Filistin topraklarında sadece 2020 yılında inşa edileceği duyurulan yasadışı yerleşim birimlerinin sayısı 12 bini geçmiştir.

İsrail’in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak hız kesmeden sürdürdüğü işgal ve ilhak politikası sonuçsuz kalmaya mahkumdur.

Türkiye, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasına yönelik çabaları desteklemeye ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *