Sahte içkiden ölüm sayısı 34’e yükseldi

Sahte içkiden ölüm sayısı 34’e yükseldi

9 Ekim’den bu yana fenalaşarak ve görme kaybı şikayeti ile hastanelere başvuran 34’ü kişi hayatını kaybetti, çoğu yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise en az 36 olarak açıklandı.

Habertürk’ün aktardığına göre, en çok ölüm İzmir’de yaşanırken, İstanbul, Kırıkkale, Mersin, Aydın, Muğla’dan da ölüm haberleri peş peşe geldi.

Kırıkkale‘de 9 Ekim’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle Yüksek İhtisas Hastanesine başvuran 8 kişiden 7’si hayatını kaybetti, 1 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor.

İzmir‘de 9 Ekim’den bu yana çeşitli hastanelere başvuran 34 kişi de sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelendiklerini ifade etti. İzmir’de yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye ulaştı. Diğer hastaların tedavisine devam ediliyor.

Mersin‘de de hastaneye başvuran 13 kişiden 5’i vefat etti. Çeşitli hastanelerdeki 8 kişinin tedavileri sürüyor.

İstanbul‘da da sahte içkiden zehirlendiklerinden şüphelenilen 4 kişiden 1’i öldü. Tedavisi süren 3 kişiden 2’sinin ise solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

Aydın‘ın Nazilli ilçesinde de sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen 1 kişi ölürken, 1 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Muğla Bodrum’da da İbrahim Yanık (74),dün gece mide bulantısı, kusma şikayetleriyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı saatlerde benzer şikayetlerle Semran Başkurt (66) da Bodrum’daki bir özel hastaneye kaldırıldı.

Sahte alkolden zehirlendikleri belirlenen Yanık ve Başkurt, doktorların müdahalesine rağmen bugün yaşamlarını yitirdi. Yanık ve Başkurt’un cenazeleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

20 şüpheli gözaltına alındı

Ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar sürüyor. Kırıkkale’de gözaltına alınan 3 kişiden biri olan Ö.U. çıkarıldığı hakimlikçe “olası kastla adam öldürme” ve “sağlık için tehlikeli madde temini” suçlarından tutuklandı. 2 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

İzmir’de gözaltına alınanların sayısı 12’ye ulaştı. Bazı şüphelilerin, yakalanma olasılığına karşı metil alkol ambalajlarına “dezenfektan” etiketi yapıştırdıkları ileri sürüldü.

Mersin’de 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de 3 zanlı tutuklandı. İstanbul’da da sahte içkiden zehirlenme olaylarına ilişkin metil alkol sattığı öne sürülen iş yeri çalışanı gözaltına alındı. İş yeri sahibinin yakalanması için çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

Aydın’da sahte içki sattığı öne sürülen 1 şüpheli gözaltına alındı.

Bir tekel bayii mühürlendi

Kartal’da sahte içki kullanımı nedeniyle avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı olaya ilişkin 3 kişiyi gözaltına alırken, sahte içkinin satışının yapıldığı iddia edilen tekel bayiyi mühürledi.

Kartal’da sahte alkol kullanımından zehirlenerek hastaneye kaldırılan 4 kişinin ifadesine başvuran polis ekipleri, avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu’nun öldüğü içkilerin satışının yapıldığı tekel bayiini tespit etti. Baskın yapılan Kartal’daki tekel bayiinde yapılan incelemelerde satışa hazır sahte içkiler ele geçirildi. Polis sahte içki satışı yapıldığı iddia edilen iş yerinin sahibi, çalışanı ve etil alkol temin eden toplam 3 kişiyi gözaltına aldı. Tekel bayi ise polis tarafından mühürlendi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *