Soylu’dan Anayasa Mahkemesi Başkanına sert tepki

Soylu’dan Anayasa Mahkemesi Başkanına sert tepki

İçişleri Bakanı Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin son kararlarına tepki göstererek, “Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Özgürüz ya. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı?” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından Kızılcahamam’da bir otelde düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu’nun Açılış Töreni’ne katıldı.

Anaya Mahkemesi’nin verdiği kararlara yönelik eleştirilerde bulunan Soylu, mahkemenin güvenlik soruşturmalarının kaldırılması yönündeki kararı ile terör örgütü üyelerinin kamuda görev yapabilmelerine imkan tanınacağını savundu. Anayasa Mahkemesi’nin şehirler arası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine de değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Hadi git gel, özgürüz ya. Tamamen her şey güvenlik altında, hadi git. Niye polis koruması alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsunuz. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı? Ben varım. Tek başıma arabamla gitmeye ben varım, sen var mısın? Her yere. Biz buralardan gideriz. Ama ne olursunuz bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor, ayağımızı topal, bizi naçar bırakmayın, bizi zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *