İstanbul Üniversitesi senatosunun kararına sert eleştiri

İstanbul Üniversitesi senatosunun kararına sert eleştiri

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi için alınan kararı eleştirdiği yazısında, “Samimiyetle söylüyorum bu yazıyı yazarken sinirden ellerim titriyor” dedi.

“Nasıl ve nereden başlayacağımı bilemediğim bir yazı daha!” diyerek başladığı yazısında İstanbul Üniversitesi senatosunun aldığı kararı sert bir şekilde eleştiren Habertürk yazarı Sevilay Yılman, “Bu karar skandaldır! Derhal vazgeçin!” çağrısında bulundu. Yılman, bundan sonra “İsteyen herkes İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademisyen olabilir ve hatta azıcık bir çabayla fakültenin dekanı bile olabilir.” dedi.

Yılman, yazısında şöyle dedi:

“Allah şahit… İlk önce; ”Doğru olamaz… Mutlaka başka bir şey vardır bu işin içinde” falan dedim kendi kendime ama sonrasında konuyla ilgili web sitelerine ve ilanlarda yazılanlara bakınca anlatılanların tamamının yüzde 100 doğru olduğunu gördüm.
Tam bir skandal!
Dahası rezalet!
Diyorsunuz ki şimdi; “Yahu Sevilay uzatma! Konu ne! Nedir seni bu kadar hiddetlendiren, ‘skandal, rezalet’ dedirten mevzuu…”
Şu efendim…
Bundan böyle hangi bölümde, nerede okuduğu falan mühim değil…
İsteyen herkes İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademisyen olabilir ve hatta azıcık bir çabayla fakültenin dekanı bile olabilir.
Mesela Veterinerlik okudunuz…
Ancak sonradan hukuka merak saldınız ve “Keşke hukuk okusaydım” diyerek hayıflanıyorsunuz falan.
Hiç hayıflanmayın çünkü artık önünüzde İstanbul Üniversitesi senatosunun aldığı bir kararla size sunulan büyük bir olanak var.
Hukukçu olabilirsiniz artık…
Varsa bir ALES puanınız elinizde…
Bu puanla İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün kamu hukuku, özel hukuk, ticaret hukuku, milletlerarası özel hukuk programlarına müracaat edebilir ve yüksek lisans veya doktora yapma şansı elde edebilirsiniz.
Lisans ve yüksek lisansta hukukla ilgili tek bir ders almadan, hukuk doktoru ve hukuk hocası olabilir sonra da o fakülteye binbir çabayla girmek için uğraş veren öğrencilerin derslerine girebilir ve hukuk anlatabilirsiniz!
Arada bir de; “süt sağma” teknikleri hakkında da bilgi verebilirsiniz elbette.
Biliyorum ki şimdi siz de benim gibi ilk andaki tepkiyi gösteriyorsunuz bu satırları okuduğunuzda ve haklı olarak; “Yok artık! Daha neler!” diyorsunuz…
Demeyin!
Çünkü tamamı doğru bu yazdıklarımın. Merak eden İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün web sitesine bakabilir…
Boşuna skandal demedim.
Samimiyetle söylüyorum bu yazıyı yazarken sinirden ellerim titriyor.
Hem büyük bir utançla yazıyorum hem de büyük bir üzüntüyle.
Utanıyorum çünkü ben de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum.”

İlahiyattan mezun biri ahkam kesebilecek!

Yapılanın yanlışlığına vurgu yapmak için ‘ilahiyat’tan örnek veren Yılman, “çok trajik” ifadesini kullanarak, “eğer bu karar uygulamaya geçerse İstanbul Üniversitesi’nde artık İlahiyat Fakültesi’nden mezun bir din adamının hukuk üzerinden ahkam kestiğine şahitlik edeceğiz… Yazıklar olsun!” dedi.

Sevilay Yılman’ın yazısının son bölümü şöyle:

“Başvurular başlamış bile…
Eğer İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, hukuk dışında her mezunun neyi nasıl ölçtüğü belli olmayan ALES denilen sınavla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans ya da doktora yapmasına imkan sağlayacak bu garabet karardan geri adım atmazsa…
Birkaç yıl sonra… Yıllar boyu dirsek çürütüp kazandıkları İstanbul Hukuk Fakültesi’ndeki tüm öğrenciler belki Veterinerlik’ten belki de Edebiyat ya da Mühendislik fakültelerinden mezun olanlardan hukuk dersleri almaya başlayacak…
Çok trajik ama eğer bu karar uygulamaya geçerse İstanbul Üniversitesi’nde artık İlahiyat Fakültesi’nden mezun bir din adamının hukuk üzerinden ahkam kestiğine şahitlik edeceğiz…
Yazıklar olsun!”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *