IMF: Toplum ve ekonomi köklü bir değişim geçiriyor

IMF: Toplum ve ekonomi köklü bir değişim geçiriyor

IMF Başkanı Georgieva, toplumun ve küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini belirterek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini ileri sürdü.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, video konferans yöntemiyle katıldığı Küresel Yönlendirme Grubu (GSG) Küresel Etki Zirvesi’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 krizinin başlangıcından bu yana insanların kendini korumaya aldığını belirten Georgieva, toplumda ve ekonomide köklü bir değişimin gerçekleştiğini ifade etti.

‘Bu yıl ve gelecek yıl yapılacaklar dünyanın geleceğini belirleyecek’

Georgieva, bu yıl ve gelecek yıl yapılacak eylemlerin nasıl bir dünyanın ortaya çıkacağını belirleyeceğini vurgulayarak “Küresel ekonomi büyük dönüşüm geçiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uzun vadede sürdürülebilir, dirençli bir küresel ekonomiye güç veren, iş açısından zengin bir toparlanmanın inşa edilebileceğine işaret eden Georgieva, iş açısından zengin bir toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediği ve geleceğin pek çok işinin “yeşil ekonomi”de olduğunu belirtti.

Georgieva, “IMF’de sürdürülebilir finansmanın önemini ve Kovid-19 sonrası bir dünyayı şekillendirmek için yatırım yapmanın etkisini görüyoruz.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *