İranlı hukukçulardan Charlie Hebdo açıklaması

İranlı hukukçulardan Charlie Hebdo açıklaması

İranlı hukukçular, Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (S) yönelik alçak hakaretini kınadılar.

Sözde karikatür dergisi olarak bilinen gerçekte ise sürekli olarak İslam dini ve müslümanlara yönelik alçak saldırıyla tanınan Charlie Hebdo dergisi son zamanlarda İslam peygamberine  yönelik yine alçakça saldırıda ve hakarette bulunmuş ve bu durum başta İran olmak üzere İslam dünyasında büyük tepkilere neden olmuştu.

İranlı 5 hukukçu yayınladığı ortak bildiride, Fransız dergisinin  peygamberimize yönelik hakaretine temasla, bu girişimin liberal demokrasinin, modernitenin ve modern cehaletin bir diğer örneği olduğunu bildirdi.

Yayınlanan bildiride, sözkonusu derginin yayınının  çok açık bir şekilde din özgürlüğü ve kutsal değerler, inançlar hukukunun ayaklar altına alınması olduğu aynı zamanda İnsan Hakları Bildirgesi’nin 1. ve 18. maddelerinin de çiğnenmesi olduğuna aynı zamanda bu derginin Fransa basın kanununun 32. maddesine göre de suç işlediğine işaret edildi.

İranlı hukukçuların ortak bildirisinde, ”Dünyada herhangi bir medya aracılığıyla İslam aleyhindeki herhangi bir karikatür, haber, resim veya notun yayınlanması kınanmakta ve bu girişimlerde rolü olanlar da yargılanmalıdır’ cümlesine yer verildi.

(Pars Today)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *