Arjantin eski Devlet Başkanı, arama motoru Google’a dava açıyor

Arjantin eski Devlet Başkanı, arama motoru Google’a dava açıyor

Arjantin’in eski devlet başkanı Cristina Kirchner, Google’da ismi aratıldığında çıkan sonuçta ‘hırsız’ olarak tanımlandığı gerekçesiyle teknoloji devine hakaret davası açtı.

İddialara göre Kirchner’in adı arama motorunda aratıldığında şu anki görevi olan “Devlet Başkanı Yardımcısı” yazması gereken bölümde “Arjantin Devleti’nin Hırsızı” sonucuyla karşılaşılıyordu.

Adı yolsuzluk skandallarına karışan ve hakkında 9 ayrı soruşturma yürütülen siyasetçinin iki kez tutuklu yargılanmasına hükmedilmiş, dokunulmazlığı Kirchner’i cezaevine girmekten kurtarmıştı.

Euronews’un haberine göre, Milyonlarca dolar rüşvet almakla suçlanan eski lider davaya ilişkin açıklamasında, “Yalanlar ve hakaretler bu boyuttaki bir platformda başladığında, yayılmasının önünü alamıyorsunuz. Hakarete uğrayan kişinin aldığı yaranın ise tarifi yok” ifadelerini kullandı.

Kirchner’in avukatları, Google’ın arama sonuçlarında çıkan ve herhangi bir siteye bağlantı vermeyen ibarenin ne kadar süredir yayında kaldığını ve kaç kullanıcı tarafından görüldüğünü araştırıyor. Eski devlet başkanı ise bu dosyanın, Google gibi teknoloji devlerinin kurbanı olanlar için emsal teşkil etmesini istediğini belirtti.

Devlet Başkanlığı koltuğunu 2007 yılında eşi Nestor Kirchner’den devralan siyasetçi, 2015 yılına kadar iki dönem iktidarda kalmıştı. Nestor Kirchner, 2010’da hayatını kaybetmişti.

67 yaşındaki Cristina Kirchner, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının siyasi olduğunu savunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *