Davutoğlu: Gelecek Partisi bir sonraki seçimin iktidarı

Davutoğlu: Gelecek Partisi bir sonraki seçimin iktidarı

Gelecek Partisi genel merkezi açılışında konuşan Ahmet Davutoğlu, sert sözlerle Ak Parti’ye yüklendi, yüzde 1 oy olamayan 28 Şubat artıklarına muhtaç olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi’nin Ankara’daki genel merkez açılışında konuştu. Davutoğlu konuşmasında “Kibir ve ego bu kapıdan giremeyecek. Allah bu mekanı dedikodudan ve fitneden esirgesin. Allah bu mekanı göründüğü gibi olanların mekanı eylesin” ifadelerini kullandı.  Ayasofya ve sosyal medya yasasına da değinen Davutoğlu “Hayırdır neleri unutturmak istiyorsunuz?” diye sordu.

‘Gelecek Partisi bir sonraki seçimin iktidarı’

AK Parti iktidarının Gelecek Partisi’ne yönelik baskılarından bahseden Davutoğlu, “Bu kadar baskı yapılması iktidar olacağımız anlamına geliyor. Bir sonraki seçimin iktidarı Gelecek Partisi. İktidar bizimdir. Bizi hedef alanlar kendini ona göre ayarlasın” dedi.

‘Ak Parti 3Y’den bahsedenlerle mücadele eder hale geldi’

AK Parti iktidarının geçmişte savunduğu her şeyi bugün inkar ettiğini dile getiren Davutoğlu “Bu iktidarın düne kadar savunup da bugün inkar etmediği bir konu kaldı mı? Düne kadar 3 Y diyorlardı. Dün 3 Y ile mücadele edenler bugün 3 Y’den bahsedenlerle mücadele eder hale geldi. Yasakları, yolsuzlukları unuttular” diye konuştu.

‘Ak Parti 28 Şubat artıklarına muhtaç oldu’

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için “Bu sistemin Türkiye’ye vereceği tek şey kriz, kriz, kriz…” diyen Davutoğlu “Yüzde 1 oy alamayan 28 Şubat artıklarına muhtaç oldular. Memleketi akrabalarınızdan oluşan bir atanmışlar kalabalığına bıraktınız. Nepotizme asla izin vermeyeceğiz. Devlet binasına yakınlarımızı almayacağız.” ifadelerini kullandı.

Beka söylemine survivor göndermesi

Erdoğan ile Bahçeli’nin ‘beka’ söylemine ‘survivor’ göndermesinde bulunan Davutoğlu, “Sürekli bekadan bahsedenlere dışarıdan baksan derler ki bunlar hasta adam mı? Beka’yı ingilizceye çevirdiğinizde hayatta kalma mücadelesi ‘survivor’ anlamına geliyor. Dışarıdan bakanlar bunlar hasta mı derler?” şeklinde konuştu.

(Milli Gazete)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *