Cihaner’den rakibi Kılıçdaroğlu’na: Bu bir tiyatrodur!

Cihaner’den rakibi Kılıçdaroğlu’na: Bu bir tiyatrodur!

CHP’de 37. Kurultay gerçekleşirken Kılıçdaroğlu’na rakip olan İlhan Cihaner kürsüde yaptığı konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

Sevilcan GÜNAY / EHAEGE- Kılıçdaroğlu ve ekibinin salonda olmamasını eleştiren Cihaner, bu bir tiyatrodur diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Selfie çekerek gittiler, sözde kurultayda memleket meseleleri tartışılacak ve buradan bir karar çıkacak ve biz geleceğimizi kurmak için toplanacağız.Bu bir tiyatro. Genel Başkan nerede kalktı gitti. Bu ciddiyetsizlik ile biz nasıl iktidar olacağız. 100 yıldır 18 tane kadın milletvekilimiz var. Ama şimdi kalkmışız gelecekte kadına şöyle böyle yapacağız diyoruz. Ya ön seçimi biz kaldırdık bir de diyoruz ki kürsüde milletvekilini vatandaş seçecek. Bana ütopik, marjinal, konuşması anlaşılmıyor denir. Siyasi İslamcı Ekmelettin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı göstermek mi marjinallik. Ben mi marjinalim ben ona imza vermedim. Türkiye’nin rejim değişikliğinin müsebbibi dokunulmazlığa evet diyen milletvekilleridir. Ama onlar mı marjinallik ben mi? Tüzük kurultayında dokunulmazlık oldu bittiye getirildi. 300 delege yokken kabul eden etmeyen dedik kabul edildi. Biz orada demokratik tüzük çıkarmaya çalışıyorduk. O tüzükte genel başkanı seçmenin seçmesi vardı. İl Kongrelerinde tek aday dayatıldı, blok liste oldu. Bu nasıl demokrasi şöleni. Hiç mi utanmadınız. Böyle nasıl demokrasi sağlayacağız, savaş tezkeresine evet edik, ben hiç birine evet demedim. Şimdi burayı terekedenler mecliste evet dedi. Burada en büyük sorun sahte sol. Deniz Gezmiş Orta Doğu Halkı’nın mazlumun kurtuluşu için savaştı. Ama burada arkadaşımızın biri Afrin’e atılan bombanın üzerine imzasını attı. Kürtler bize nasıl oy verecek? Afrinde’ki tutumuzum nedeniyle. Biz Ali Babacan ile mi ittifak yapacağız. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların nedeni Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu’yken onlarla ittifak mı yapacağız. Ağızını açan herkes Atatürk diyor ama dün Atatürk’e lanet okundu. Laikliğin Ayasofya’da cenaze namazı kılındı. Biz de buna alet olduk. 18 yıldır biz de muhalefetteydik ve neye engel olduk. Kadın cinayetlerine mi? Tank palet Fabrikasının peşkeş çekilmesine mi? Kaz Dağları’nın yağmalanmasına mı? Biz AKP’nin hangi politikasına engel olduk. Hiç birine olmadık. İmza toplarken kurultay aşamasında ben tek başıma kalsam da mücadele derim. Ama beni en çok rahatsız eden bu süreçte sizin üzerinizdeki baskı. Siz imzayı Ekmelettin’e, dokunulmazlığa verdiniz artık bunlar üzerinde sizin de sorumluluğunuz var. Hepinizden hangi koşullarda imza alındığını biliyoruz. Belediye Başkanları imza vermeyenleri aşı ile işi ile tehdit eti. Bir insan bir yoldaşını aşı ve işi ile nasıl tehdit edebilir. Yoldaşlık bu mu?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *