Aralarında 2 Hamas liderinin de olduğu 8 Filistinli tutuklandı

Aralarında 2 Hamas liderinin de olduğu 8 Filistinli tutuklandı

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı semtlerinde 8 Temmuz çarşamba gecesi başlattığı operasyonda, aralarında Hamas hareketinin 2 liderinin de olduğu Filistinlileri tutukladı.

İsrail’den tutuklama operasyonları

Kalkilya’da dün, işgal güçleri tarafından 1 Filistinli genç tutuklandı. Görgü tanıklarının belirttiğine göre işgal güçleri, 28 yaşındaki Abdurrahman Mahmud Hanini’yi evine düzenlediği baskın sonrası tutukladı.

Aynı zamanda işgal güçleri Ramallah’ta, Hamas hareketinin 2 liderinin yanı sıra üniversitede okuyan 1 kız öğrenciyi ve 1 genci gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bu sabah Beytunya beldesine baskın düzenlediğini ve Hamas hareketinin liderlerinden Hasan Ebu Kuveyk ile Birzeit Üniversitesi’nde okuyan 1 kız öğrenciyi, evlerini bastıktan sonra tutukladığını aktardı. Ayrıca işgal güçleri, Beytunya beldesinde Macid Nueyrat adındaki Filistinli genci de tutukladı.

İşgal güçleri, Hamas hareketinin liderlerinden Cemal et-Tavil’i, Ümmü eş-Şerait mahallesindeki evine düzenlediği baskın sonrası tutukladı.

Ümmü eş-Şerait mahallesinde işgal güçleri ve Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgal güçleri, gençlere plastik mermi yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.

İşgal güçleri, Cenin kentinde 1, el-Halil kentinde ise 2 Filistinli vatandaşı tutuklayarak operasyonuna devam etti.

Operasyona tanıklık eden Filistinli vatandaşlar, işgal güçlerinin sadece tutuklamakla kalmadığını, pek çok vatandaşın evini basıp eşyalarını yağmaladığını belirtiyor.

Hamas: Hareketimizin liderlerinin tutuklanması aşağılık bir girişimdir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da hareketin liderlerini tutuklaması hakkında açıklama yaptı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, “İşgal güçlerinin hareketimizin liderlerini tutuklaması, tüm projelerine özellikle de ilhak planına karşı direnişimizi durdurmaya yönelik aşağılık ve başarısız bir girişimdir.” nitelendirmesinde bulundu.

Kasım, “Tüm bu tutuklamalara rağmen, İsrail’e ve projelerine karşı mücadelemizi sürdürüp, ilhak planına karşı ortak bir mücadele stratejisine ulaşmak için halkımızın tüm bileşenleri ile birlik yolunu geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *