Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması

Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması tamamlandı. Bir sonraki duruşma 24 Kasım’da yapılacak.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. 

İfadesinde, 6 Mayıs 2018’de Cemal Kaşıkçı ile tanıştığını anlatan Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın kendisini Türkiye’ye gelince kaldığı otelin lobisine davet ettiğini söyledi.

Cengiz, Mahkeme Başkanı’nın resmi evlilik teklifinin kimden geldiğine ilişkin sorusuna, “Cemal Amerika’da iken ‘Resmi evliliği nasıl yapacağız?’ diye soru sormuştu. Buraya geldikten sonra Cemal ile birlikte Fatih Evlendirme Dairesi’ne gittik, ancak oradaki memur olumsuz cevap verdi. Belge almamız gerekiyormuş.” şeklinde yanıt verdi.

Kaşıkçı’nın bir gün hastaneye kaldırılması üzerine kendisine “böyle durumlarda haber verebileceği bir yakını olup olmadığını” sorduğunu aktaran Cengiz, Cemal Kaşıkçı’nın da Yasin Aktay’ın ismini verdiğini anlattı.

‘Konsolosluğa giderken endişeliydi’

Olayın yaşandığı konsolosluğa giderken Kaşıkçı’nın biraz endişeli olduğunu belirten Cengiz, şöyle devam etti:

“Konsolosluğa giderken takside Cemal bana, ‘Telefonumu sana vereceğim.’ dedi. İçeri girerken telefonunu bana verdi. Polislere Cemal pasaportunu gösterince içeri aldılar. Cemal içeriye girdi ve aynı gün uçağa vardı. Londra’ya gitmesi lazımdı. 45-50 dakika sonra mutlu bir şekilde çıktı. ‘Bu işi hallettim.’ diyerek yeniden evrak için gelmemiz gerektiğini söyledi. ‘Kağıdı ne zaman verecekler?’ diye sorunca kendisi ‘Londra’dan gelince, tekrar geleceğim.’ dedi ve havalimanına götürdüm.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *