Bodrum’da turist kazıklamak serbestmiş!

Bodrum’da turist kazıklamak serbestmiş!

Habertürk yazarlarından Kübra Par, bir süredir fahiş fiyatları ile gündeme gelen ‘turizm merkezi’ Bodrum’da fiyatlara ilişkin Belediye Başkanının dünkü açıklamasını ağır eleştirdi.

Kübra Par, Habertürk’teki yazısının bir bölümünde değindiği Bodrum Belediye Başkanının sözleri için, “Dolandırıcılığı felsefe haline getiren bu tür bir turizm modelinin başarılı olma ihtimali yoktur.” ifadesini kullandı.

Kübra Par şunları söyledi:

Lafı eğip bükmenin âlemi yok. Lüks bir restoranın porsiyon başına 40-50 Euro fiyat koyması anlaşılabilir belki ama Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin” sözleri skandaldır, yozlaşmış bir zihniyetin dışavurumudur.

Hizmetle değil, kaliteyle değil, dolandırıcılıkla başarılı olmaya çalışmanın reçetesidir.

Adamın zengin olması ahmak olduğu anlamına gelmez. Trilyoner bile gelse hak ettiğinden fazlasını alırsan Türkiye’ye son gelişi olur.

Belediye başkanının böyle bir açıklama yaptığını duyan hangi aklı başında turist söğüşleneceğini bile bile bir daha Bodrum’a gelir Allah aşkına?

Kaldı ki bu sözlerden sonra ne turist kazıklayan taksiciye, ne üçkâğıtçı esnafa kimse dönüp bir laf edemez artık.

Her türlü sahtekârlığa açık çek vermiş oluyorsunuz.

Dolandırıcılığı felsefe haline getiren bu tür bir turizm modelinin başarılı olma ihtimali yoktur.

Güya bir de yerli ve milli bir duruş sergileyerek “vatandaşımızı kastetmiyorum” diyor.

Türkler gelince kapıdan mı çevireceksiniz? Ya da masa altından ayrı fiyatlı menü mü uzatacaksınız?

Sosyal demokrat değerleri savunan bir partinin belediye başkanı olan Ahmet Aras’a gereken cevabı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verir diye ümit ediyorum.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *