Şamil Tayyar AKP’deki görevinden neden istifa etti?

Şamil Tayyar AKP’deki görevinden neden istifa etti?

“Şamil Tayyar AKP’deki görevinden neden istifa etti?” sorusunun yanıtı merak konusu olurken; gazeteci Ali Tarakçı, Tayyar’ın attığı 3 tweetin parti içerisinde rahatsızlık yarattığını söyledi.

Geçtiğimiz ay AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine atanan Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, dün istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medyada en çok merak edilen soruların başında“Şamil Tayyar AKP’deki görevinden neden istifa etti?”gelirken, Satır Arası programında Atakan Sönmez‘in sorularını cevaplayan gazeteci Ali Tarakçı‘dan konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Tayyar’ın istifasında paylaştığı 3 tweetin etkili olduğunu savunan Tarakçı, şöyle konuştu:

“PERİNÇEK GÖNDERMESİ RAHATSIZLIK YARATTI”

“Şamil Tayyar’ın görevi bırakmasına neden olan ve rahatsızlık getiren, ‘Cumhurbaşkanımıza ‘İslamcı Kemalist’ diye rol biçen, AK Parti’nin akıl danesiymiş gibi rol çalan Perinçek ve avanesini uyarayım. Sadece FETÖ karşıtlığı sizi değerli kılmaz, ilave meziyetlere ihtiyaç var.

1- Haddinizi bileceksiniz.

2- Darbe seçmeyeceksiniz.

3- Milli olacaksınız.’

şeklindeki paylaşımı oldu.

Bu birincisi. Ardından bir tane daha attı. ‘Teröristbaşı Öcalan’a akıl hocalığı yapanlar, FETÖ karşıtı görünüp örtülü iş tutanlar, 27 Mayıs’ı kutsayıp damları alkışlayanlar, Türkiye sevdası Çin, Rusya ve İran’dan sonra gelenler, karanlık odalara maşalık yapanlar AK Parti’ye yol alamazsanız hadi çöplüğünüze.’

“3. TWEET İPLERİ KOPARDI”

“İkinci tweeti bu. Üçüncü tweetin ise çok önemli olduğunu ve ipleri tamamen kopardığını düşünüyorum. İstifayı getiren tweet şöyle:

‘Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgın süresindeki yönetim başarısı herkesçe mağlum. Şimdi bize de bir iletişim dersi veriyor. Paylaşılan mizah ve mesajlar çok etkileyici. Bir gençle kurduğu tatlı diyalog takdire şayan.’

Sağlık Bakanımız @drfahrettinkoca‘yla görüştüm az önce. Bazı hesaplardan Sude’ye hakaret içeren mesajlar atıldığını görünce arayıp helallik istemiş, ailesiyle görüşmüş, üniversite sınavında başarılar dilemiş. Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışı için’

Bu tweetin kırılma noktası olduğunu düşünüyorum.”

(YENİÇAĞ)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *