Pandemi sonrası daha fazla kutuplaşma, daha sert rekabet görülecek

Pandemi sonrası daha fazla kutuplaşma, daha sert rekabet görülecek

Salgın öncesinde başlayan ABD-Çin ticaret savaşının, Başkanı Trump’ın 3 Kasım’da seçimleri tekrar kazanması durumunda artarak devam edeceği ileri sürüldü.

ABD’de yaşayan Türk hedge fon yöneticisi Altan Ergün,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Amerikan ekonomisi ve küresel ekonomiye etkilerini AA muhabirine değerlendirdi.

ABD ile Çin arasında yaşanan ”salgın gerginliğini” değerlendiren Ergün, şunları söyledi:

”Çin ve Amerika rekabeti artmaya devam edecek, dünya daha fazla, kutuplaşma ve daha sert bir rekabet görecek. Dünyada 4’üncü Endüstriyel Devrim dediğimiz bir döneme giriyoruz. Yapay zeka ve teknolojik yeniliklerle yeni bir zaman dilimi başlıyor. Bu iki ülke teknoloji alanında bir soğuk savaş yaşıyor ve bu finansal ve jeopolitik olarak küresel bir biçimde artmaya devam edecek.”

Çin’in ihracata dayalı ekonomisinin, tüketime dayalı ekonomiye de geçmeye başladığını ve birçok Çin şirketinin Çin dışında aktifleştiğini anlatan Ergün, ”Çin’deki hisselerdeki büyüme, tüketicinin harcama gücüyle beraber Çin piyasası büyümeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bu rekabetin ve salgın öncesinde başlayan Amerika-Çin ticaret savaşının ise Amerikan Başkanı Donald Trump’ın 3 Kasım’da seçimleri tekrar kazanması durumunda artarak devam edeceğini belirten Ergün, ”Trump kazanırsa ticaret savaşı daha bir kızışacak.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *