“Tedbirlerimizi ‘yeni yaşam tarzımız’ olarak belirlememiz gerekiyor”

“Tedbirlerimizi ‘yeni yaşam tarzımız’ olarak belirlememiz gerekiyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, salgın nedeniyle küresel ekonomide arz ve talep şoklarının yaşandığını anımsatarak, sürecin yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini söyledi.

Video konferans sistemiyle düzenlenen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Müşterek Komiteler Toplantısına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, Kovid-19 nedeniyle küresel ekonomide arz ve talep şoklarının yaşandığını ve bu sürecin yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini söyledi.

“Yeni yaşam tarzı”

Gelinen noktada, salgının seyrinin değişmesiyle normalleşme adımlarının atıldığını belirten Varank, “Yeni normalde tedbirlerimizi yeni yaşam tarzımız olarak belirlememiz gerekiyor. Hasarın boyutlarını minimuma indirmek ve bu dönemin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de en başta sağlık diyerek üretim cephesinde kalıcı bir toparlanmayı gerçekleştirmeye odaklandık.” diye konuştu.

“Yeni normal”e geçişte küresel tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiğine işaret eden Varank, dünya ekonomisinde yeni üretim merkezlerinin oluşmaya başlayacağını ve bu noktada Türkiye’nin önünde önemli bir fırsat bulunduğunu, Bursa’nın da sahip olduğu avantajlarla pek çok yabancı yatırımcının hedefi haline de gelebileceğini anlattı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *