Ali Erbaş, camilerin açılacağı tarihi duyurdu: 12 Haziran

Ali Erbaş, camilerin açılacağı tarihi duyurdu: 12 Haziran

Diyanet İşleri Başkanı, Kanal 7’de katıldığı sahur programında, salgın gerekçesiyle kapatılan camilerin durumuna ilişkin olarak, “12 Haziran’da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız.” dedi.

Diyabet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı televizyon programında şunları söyledi:

“Önce camilerimizin dış kısımlarında, avlularında, açık havada başlayacağız, cemaatimiz evlerinde abdestlerini alacaklar, maskelerini takacaklar, seccadelerini alıp gelecekler ve fiziksel mesafe dediğimiz sosyal mesafe dediğimiz mesafelere de uyarak yani 1,5 – 2 metre aralıklarla saf olacak şekilde tedbirlerimizi alacağız.

Bu salgın bundan öncekilere benzemiyor, biz tarihte hakikaten çok büyük salgınların olduğunu biliyoruz ama bu koronavirüs denilen salgın onların hiçbirine benzemiyor. 1 kişiye bulaştığı zaman belki onlarca kişiye bulaştırma tehlikesi var dolayısıyla milletimizin biraz daha sabırlı olmasını diliyoruz.

Camileri boş gördüğümüz zaman adeta kahroluyoruz, ama şunu da biliyoruz ki 1 kişinin ölümüne sebep olmak sanki insanlığı öldürmek gibidir, ayeti kerime var. Bir kişiyi kurtarmak da bütün insanları kurtarmak gibidir buyuruyor rabbimiz.

Bizim müslümanlar olarak çok daha dikkatli, çok daha sabırlu olmamız gerekiyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *