İslam’ın ‘Film Endüstrisi’ üzerindeki etkisi incelenecek

İslam’ın ‘Film Endüstrisi’ üzerindeki etkisi incelenecek

İslam’ın film endüstrisi üzerindeki etkisini, İslam ve Müslümanların nasıl tasvir edildiğini incelemek için, Londra’da bir günlük bir atölye çalışması yapılacak.

İslami Araştırma ve Bilgi Merkezi web sitesindeki habere göre, Ağa Han Üniversitesi İslam Medeniyeti Araştırma Enstitüsü, 12 Haziran’da İslam ve film yapımı arasındaki etkileşimleri araştırmak için atölye düzenleyecek.

Film yapımcıları her zaman sinemanın sanatsal araçlarını İslam’ın anlamını tasvir etmek için kullandılar. Filme modern bir popüler kültür ve sanatsal deneyim biçimi olarak bakan atölye, film yapımcılarının İslam’ı insani ve tarihsel bir fenomen olarak tanımlama ve tasvir etme yollarını araştırıyor.

Atölye öncelikle Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya filmlerine odaklanacak olsa da, diğer bölgelerden makaleler de gönderilebileceği bildirildi.

Gönderilecek makalelerin hangi konuları ele alması gerekiyor?

Müslüman film yapımcılarının film endüstrisinin farklı bölümlerini şekillendirmede oynadığı rol, İslami temalı filmlerin normları veya değerlerinin nasıl anlatıldığı, İslami filmlerde savaşla ilgili konular, göç, iklim değişikliği ve ifade özgürlüğü konusunu nasıl tasvir ediyor, sinema ekranında Müslüman kadınlar nasıl tasvir ediliyor, film yapımcıları siyaset konusuyla nasıl başa çıkıyor, filmlerde İslam sanatı ve mimarisi nasıl tasvir edilir?

(Iqna.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *