Toplu mezarları görüntüleyen drone’lara el kondu

Toplu mezarları görüntüleyen drone’lara el kondu

Amerika Birleşik Devletleri’nde corona virüs salgınından en çok etkilenen bölge olan New York’taki toplu mezarlar bir kez daha drone’lar ile havadan görüntülenirken, görüntüleyen drone’lara polis tarafından el konulduğu bildirildi.

Corona virüs salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de can kayıpları devam ediyor. Ülkenin salgında en fazla kaybı veren bölgesi olan New York’ta ise corona virüsten hayatını kaybedenler için kazılan toplu mezarları drone ile görüntüleyen kişilerin cihazlarına el konuldu.

drone-ny.jpeg

ABD’nin New York kentine yakın Hart Island 19’uncu yüzyıldan beri sahipsiz cenazelerin gömüldüğü yer olarak biliniyor.

Business Insider’da yer alan habere göre bu bölgede çekim yapan en az iki fotoğrafçının drone’larına New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından el konuldu.

NYPD’den konu ile ilgili yapılan açıklamada drone’lara gerekli izinleri bulunmadığı gerekçesi ile emniyet güçleri tarafından el konulduğu bilgisinin altı çizildi.

Geçtiğimiz haftalarda AP tarafınan yayınlanan görüntülerde corona virüsü nedeniyle yaşamını yitiren sahipsiz cenazeler için Hart Island’da cezaevinden getirilen mahkumlar tarafından toplu mezar kazıldığı görülmüştü.

New York’ta corona virüs salgından ölümlerin her geçen gün artması nedeniyle haftanın 5 günü onlarca cenazenin adaya getirilerek defin edildiği belirtiliyor.

(ntv.com.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *