Küresel İtikafımız Hayırlı Olsun

Küresel İtikafımız Hayırlı Olsun

Bu mini minnacık virüs vesilesiyle Allah’ın bağışladığı itikafımız hayırlı olsun. Bu itikaf Kur’an’la iyice hemhal olmak, cehaletlerimizi Kur’an’la ilme dönüştürmek için iyi bir fırsattır.

Küresel İtikafımız Hayırlı Olsun

Demek ki neymiş: Gün gelir bütün dünya itikafı da öğrenirmiş;
Bilerek veya bilmeyerek, isteyerek veya istemeyerek.
Demek ki Ramazan ayındaki itikaf ibadetimiz doğruymuş,
Yerindeymiş,
Uygulanabilirmiş,
Sürdürülebilirmiş…

Demek ki gün gelir, bütün bir ömrünü İslam’ın içerisinde geçirmiş insanların bile dudak büküp önemsemediği, ‘modası geçti’ sandığı bir mübarek ibadetin modasının hiçbir zaman geçmeyeceğini, asıl modasız olanın çürümüş çağcıl uygarlık zihniyeti olduğunu öğrenirmiş, hem Müslümanlar,

Hem de Müslüman olmayanlar,
Yani bütün dünya…

Eh o halde bu mini minnacık virüs vesilesiyle Allah’ın bağışladığı itikafımız hayırlı olsun. Bu itikaf Kur’an’la iyice hemhal olmak, cehaletlerimizi Kur’an’la ilme dönüştürmek için iyi bir fırsattır. Namaza üşenenlerimiz umulur ki iyice ısınırlar namaza; bir daha soğumayacak derecede…

Bir de bu yeni dönem itikafımız okumak için -altın demeyelim çünkü altın her şeyin ölçüsü sanılıyor- bulunmaz bir fırsat sundu bize. Allah ilmimizi artırsın.

Akrabayı, eşimizi-dostumuzu aklımıza düşürdü gibi bu yeni dönem itikafımız. İşimizden dolayı başımızı kaşıyacak kadar bile vaktimizin olmadığını terennüm etmekle meğer kendi kendimizi kandırıyormuşuz. Meğer çok vaktimiz varmış. Bu dönemde de akrabasını, büyüklerini, eskimeyen dostlarını aramayanlara ise artık denecek söz kalmamıştır.

İtikafın belki de en büyük hayrı ailelerimizin huzuruna yaptığı katkı oldu. Umulur ki aile fertleri ellerindeki gerçek virüs teknolojik alet edevattan bıkıp, birbiriyle sohbete yöneleceklerdir.

Son olarak, virüs salgını görünümündeki büyük küresel itikafın hayırlarının en büyüğü olduğuna inandığımız bir hususa değinelim: Rabbimiz Allah’ın bize kıymetini bildiremediklerinin, elimizden çıkıp gideceğini tasavvur bile edemediklerimizin (“Bunun hiçbir zaman yok olacağını sanmıyorum!” Kehf, 35) elimizden çıkmasının sadece bir ‘an’ meselesi olduğunu anlamış-kavramış olacağız. Demek ki dünyada A’dan Z’ye istifade ettiğimiz zerreden küreye, bir çöpten tutun da, dünyamızı ısıtan ve ışıtan güneşe varıncaya kadar her şey Allah’ın bir lütfu imiş. Allah, lütfuna şükredenleri müslim, ketmedenleri münkir saymaktadır.

Küresel itikafımız hayırlı olsun.

(Venhar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *