New York valisi ile Trump arasında çekişme

New York valisi ile Trump arasında çekişme

New York valisi Andrew Cuomo, Başkanı Donald Trump’ın salgın kapsamında alınanan önlemlerin kaldırılması konusunda eyaletler üzerinde ”tam yetkisi” olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

‘Bizim kralımız yok’

Vali Cuomo düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgınıyla mücadelede Trump ile kavga değil işbirliği yapmak istediğini savundu. Trump’ın salgın kapsamında alınan önlemlerin kaldırılması konusunda eyaletler üzerinde ”tam yetkisi” olduğu açıklamasına cevap veren Cuomo, “Bizim kralımız yok. Şimdi siyasetin ve kavganın zamanı değil. Trump kavga etmek istiyorsa o ben olmayacağım.” ifadesini kullandı.

Salgın artışını gösteren grafiğin düşüş eğilimine geçtiğini, vaka sayısının azalmaya başladığını ancak son 24 saatte 778 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Cuomo, New York’taki toplam ölüm sayısının ise 10 bin 834’e çıktığını söyledi.

Amerika’da 23 binden fazla kişi öldü

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da kentin mayıs ayından itibaren kendi test kitlerini üretmeye başlayacağını ve ilk haftalarda 50 bin test ile başlayıp sayıyı artıracaklarını söyledi.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, Amerika genelinde 584 bin 73 kişi virüse yakalanırken, 23 bin 709 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *