Graham’dan “Çin’i çok sert cezalandırılalım” teklifi

Graham’dan “Çin’i çok sert cezalandırılalım” teklifi

Amerikalı Senatör Lindsey Graham, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Amerikalıların ölümlerinden Çin’in sorumlu olduğunu ve çok sert cezalandırılması gerektiğini savundu.

Fox News yayınına katılan Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, pandeminin Çin hükümeti ve onun uygulamaları nedeniyle başladığını ve bunun Çin’de ortaya çıkan üçüncü hastalık olduğunu ifade etti.

Sputnik’in haberine göre, Amerika’nın Çin’i davranışlarını değiştirmeye zorlaması gerektiğini belirten Graham, “Çin’e olan borcumuzun bir kısmının silinmesini istiyorum, çünkü bizim onlara değil, onların bize ödeme yapması gerekiyor” dedi.

Graham, Çin’in çok sert bir şekilde cezalandırılması gerektiğini, böylece bunun gelecekte caydırıcı bir rol oynayacağını ileri sürdü.

Daha önce Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’i Amerikan makamlarının Kovid-19 ile mücadele eylemlerini itibarsızlaştırmak ve koronavirüs salgınıyla ilgili dezenformatif bilgi yaymakla suçlamıştı.

Johns Hopkins Üniversitesi, son 24 saatte Amerika’da 2 bin 108 koronavirüs hastasının hayatını kaybettiğini bildirdi. Bununla birlikte Amerika, İtalya’dan sonra dünyada Kovid-19 kaynaklı en çok ölümün meydana geldiği ülke oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *