Ömer Çelik: ‘Türkiye, Avrupa coğrafyasının teminatı’

Ömer Çelik: ‘Türkiye, Avrupa coğrafyasının teminatı’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, salgınla mücadelede Türkiye’nin Balkan ülkelerine gönderdiği tıbbi yardımlara karşılık Avrupa ülkelerinin tutumunu eleştirdi, Türkiye’nin Avrupa için bir teminat olduğunu vurguladı.

Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Çok kez duymuşumdur. AB bünyesinde pekçok siyasetçi “Türkiye’nin Balkanlar’da artan nüfuzunu engellemek gerekir” derdi. Türkiye’nin Balkanlar’la tarihi bağlarını bilmeyen bir siyasi cehaletle konuşurlardı. Şimdi ise Balkanlar’ı kendi haline terkettiler. Türkiye ise orda.

Bazı Avrupa ülkelerinin Balkanlar’la ilgili tek hedefi Türkiye’nin etkisini kırmak üzerine kuruluydu. Virüs salgınıyla ilgili olarak Balkanlar’ın ihtiyacı olduğunda hiçbiri ortada görünmüyor. Türkiye ise Balkan ülkelerine en zor zamanda yardım ulaştırıyor.

Türkiye’nin tek başına yaptığını, AB ne İtalya ve İspanya için ne de Balkan ülkeleri için yapabildi. Türkiye, bütün boyutlarının yanı sıra köklü ve güçlü bir Avrupa devleti olarak, Avrupa coğrafyasının teminatı olduğunu gösteriyor. Türkiye olmadan Avrupa tanımlanamaz.

Güçlü Avrupa devletlerinden birinin uçağının İtalya, İspanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’yı dolaştığı görülmedi. Türkiye ise insani dayanışma adına her yerde bayrak gösteriyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *