Fransa’da işsizler tarlalarda gönüllü çalışacak

Fransa’da işsizler tarlalarda gönüllü çalışacak

Fransa’da koronavirüs nedeniyle sezonluk yabancı tarım işçileri gelemeyince hükümetin çağrısı üzerine 200 binden fazla işsiz Fransız gönüllü olarak hasat toplamak için başvurdu.

DW Türkçe’nin haberine göre, Fransa Tarım Bakanı Didier Guillaume Salı günü France 2 adlı televizyon kanalında yaptğı açıklamada, hükümetin çağrısının karşılık bulması nedeniyle Fransa’nın kendi kaynaklarıyla mevsimlik işçi sıkıntısını aşacağını söyledi. Fransa’ya hasat zamanı özellikle çilek, kuşkonmaz ve domates toplamak üzere  İspanya, Portekiz, Fas ve Polonya gibi ülkelerden yaklaşık 200 bin mevsimlik işçi geliyordu. Mevsimlik işçiler hasat sonrası ülkelerine dönüyordu.

Arupa’da bazı ülkeler kısıtlamaları esnetiyor

Danimarka’da koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan anaokulları ve ilkokullar 15 Nisan’da yeniden açılıyor. Danimarka Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, anaokulu ve ilkokulların açılmasının, önlemlerin esnetilmesinin en büyük aşaması olduğu belirtildi. Ancak hükümet vatandaşlara çağrı yaparak, sosyal yaşamdaki bir dizi kısıtlamanın aylarca sürebileceği uyarısında bulundu.

Çekya hükümeti de epideminin etkisini azaltmak amacıyla getirilen bazı kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başladı. Ülkede bisiklet tamirhaneleri ve yapı marketleri kapılarını yeniden açtı. Yakın temas gerektirmeyen golf ve tenis gibi sportif faaliyetler de yapılabilecek.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz restoranların önemli bir kısmının 14 Nisan’dan itibaren faaliyetlerine devam edeceklerini açıklamıştı. Ancak Avusturya’da sokağa çıkış kısıtlamalarına Nisan ayının sonuna kadar devam edilecek. Okullar ise Mayıs ortasına kadar kapalı kalacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *