IGMG ve Almanya İslam Konseyinden ‘hasta ve yaşlılara yardım’ projesi

IGMG ve Almanya İslam Konseyinden ‘hasta ve yaşlılara yardım’ projesi

Almanya İslam Konseyi ve IGMG, “Fudul” adı altında bir yardım projesi başlatıyor. Amaç, risk altında olan yaşlı insanlara ve diğer risk gruplarına yardımcı olmak.

Kampanya başlatıyorlar

Pespektif.eu sitesinin aktardığına göre, koronavirüsün yayılmasını önlemek ve risk gruplarını desteklemek için Almanya İslam Konseyi (İslamrat),  İslam Topluluğu Millî Görüş (IGMG) ile birlikte İslami refah ve sosyal hizmet merkezi kurumu “Fudul” ile bir komşu yardım kampanyası başlatıyor.

Gençler, günlük yaşamlarında özellikle korona virüsünden risk altında olan yaşlı insanlara ve diğer yüksek riskli gruplara yardımcı olmalı. Alışverişler veya diğer işlerinde, örneğin çöplerini çıkararak yardımcı olabilirler. Yardıma muhtaç insanlar, öncelikle kendi cami topluluğu içinde ve tanıdıkları arasında telefonla yapılan araştırmalarla belirlenebilir. Ayrıca, komşuların posta kutusun atılan bildirimler yardımcı olabilir.

Yaşlı ve hastalara yardım

Birçok insanın şu anda yardıma ihtiyacı var, özellikle yaşlı ve hasta insanlar şu anda özellikle zor zamanlar geçiriyor. Bu komşu yardımıyla ihtiyacı olanlara destek olunmalı. İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, “Gençlerimiz alışveriş ve ilaç alma konusunda onları desteklemek istiyor.” şeklinde konuştu. IGMG Gençlik Başkanı Ünal Ünalan, “İnsanların olabildiğince basit ve kolay bir şekilde yardım alabilmelerine büyük önem veriyoruz” şeklinde açıklama yaptı ve projenin hiçbir şekilde sadece Müslümanlara yönelik olmadığını vurguladı. “Bu proje herkese açıktır.”

Birlik olalım vurgusu

IGMG Kadın Gençlik Başkanı Meryem Saral, bunun gibi istisnai bir durumda birbirlerine yardım etmek ve desteklemek zorunda olduklarını açıklıyor: “Korona salgınını birlik olarak atlatıp daha güçlü bir şekilde içinden çıkacağız – iş ciddiye binince birlik olan bir toplum olarak.”

Fudul başkanı Meryem Özmen-Yaylak, bunun gibi projelerin olumlu bir yan etkisi daha olduğunu da ekledi. Özmen-Yaylak, “Gençleri toplumumuzdaki yaşlıların endişeleri ve ihtiyaçları hakkında bilinçlendiriyor ve nesilleri yaklaştırıyor” dedi. Kendisi eğitimci olarak projenin tasarlanmasına yardımcı oldu ve yaşlı insanlarla başa çıkmada deneyimli. Yardım projesi, bölgesel dernekler, İslam Konseyi ve IGMG’nin bölgesel dernekleri yardımıyla yerel olarak uygulanmakta ve IGMG’nin temsil edildiği ve özellikle Fransa, Belçika ve Hollanda da dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm ülkelerde uygulanacaktır.

Sosyal medya da “Birlik olup dayanışma gösterelim” çağrısı ile Müslüman Gençlik Federasyonu (BDMJ) da yaşlı ve hasta insanların alışveriş yapmasına yardımcı oluyor. Bu proje kapsamında ev koridorlarına bildirimleri asabilir veya posta kutularına mesaj atabilirsiniz. BDMJ, yardım projesi için bir şablon sunuyor. Bu, yardım arayanların iletişim kurmasını kolaylaştıracaktır. WhatsApp grupları, birkaç yardımcıyı koordine etmek için oluşturulabilir. (kz)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *