Gazze’ye tıbbi malzeme girişine izin verilsin çağrısı

Gazze’ye tıbbi malzeme girişine izin verilsin çağrısı

Gazze Şeridi’ndeki sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri, işgalci İsrail yönetiminin Gazze’ye tıbbi alanda uyguladığını belirterek, uluslararası toplumun baskı yapmasını istediler.

Gazze Şeridi’ndeki sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri, İsrail işgal yönetimini yeni korona virüsüne karşı önlemler almak için gerekli malzemelerin, tıbbi cihaz ve ilaçların bölgeye girişine izin vermesi çağrısında bulundu.

Himaye İnsan Hakları Merkezi Müdürü Ömer el-Karut, Gazze Şeridi’nde dün düzenlenen basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: İşgal yönetiminin, korona virüsüne karşı gereken önlemlerin alınabilmesi için Gazze’ye tıbbi malzeme sağlanmasına ilişkin yasal sorumluluklarını üstlenmesi gerekiyor.

El-Karut açıklamasında ayrıca, işgal yönetiminin halen Gazze Şeridi’ne tıbbi malzeme, cihaz ve ilaçların girişine kısıtlamalar uyguladığını belirtti.

Yetkili konuşmasında, uluslararası toplumu Gazze kuşatmasının kaldırılması, Gazze’ye tıbbi malzemelerin getirilmesi ve  işgal altındaki toprakların halkına yönelik yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için baskı uygulamaya çağırdı. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nü, Filistin topraklarında virüsün yayılmasını takip eden ve inceleyen bölgesel bir merkez açmaya çağırdı.

İsrail işgal güçleri 13 seneden bu yana Gazze Şeridi’ne sıkı bir kuşatma uygulamaktadır. İşgal yönetimi, bazı malların ve misafirlerin giriş çıkışı için kısmen açması dışında, Gazze’yi Mısır veya 1948’de işgal edilmiş Filistin toprakları aracılığıyla dünyaya bağlayan tüm sınır kapılarını ve geçişleri kapattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *