‘Bodrum’un güvenliği İdlib’den, Çankaya’nın güvenliği Afrin’den başlar’

‘Bodrum’un güvenliği İdlib’den, Çankaya’nın güvenliği Afrin’den başlar’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kılıçdaroğlu’nun “Suriye’de ne işimiz var?” sorusunu yanıtlarken Bodrum ve Çankaya isimlerini zikretmesi dikkat çekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Etimesgut 7’nci Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi.

Salondakilere “Suriye’de ne işimiz var diyenlere aldanmayın” diye seslenen Varank, şöyle konuştu:

“Biz yoğurda ‘Beyaz’ desek emin olun Kılıçdaroğlu çıkar ‘Hayır yoğurt siyahtır’ der. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nun ilkokul çocuklarının bile yazabileceği en basit, 3-5 satırlık bilgisayar kodundan hiçbir farkı yok. ‘Ne derlerse tersini söyle, ne yaparsa tersini yap’ diyorlar, o da öyle yapıyor. O yüzden Cumhuriyet tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini ‘Suriye’de ne işimiz var?’ diyerek küçültmeye çalışıyor.

Anlamakta zorlandığı şey şu, Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye’de vermezse yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum, Bodrum’un güvenliği İdlib’den, Çankaya’nın güvenliği Afrin’den başlar. O yüzden ‘Suriye’de ne işimiz var?’ diyenlere aldanmayın.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *