Sosyal medya paylaşımlarıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve aşağıladığı” suçlamasıyla tutuklanan Gazeteci ve Yazar Alptekin Dursunoğlu için, tutuklanmasının ardından 3 gün içerisinde iddianame hazırlandı ve hakim karşısına çıkacağı gün belirlendi.

Yakın Doğu Haber sitesinin genel yayın yönetmenliğini de yapan Alptekin Dursunoğlu, 29 Şubat tarihinde gözaltına alınmış ve 1 Mart tarihinde de tutuklanmıştı.

Dusunoğlu hakkında hazırlanan iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelinin paylaşımları incelendiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Milletinin bekası için Suriye devleti içerisinde yuvalanmış terör unsurlarını temizleme kararlılığı gösteren ülkemizin yönetici kademelerine ve fiilen cephede Türkiye Cumhuriyeti Devletinin toprak bütünlüğünü ve Türk Milletinin haklarını savunmak üzere bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin göstermekte olduğu savunma faaliyetlerini terörist faaliyet olarak gösterdiği, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tankı isi avlama unsuru olarak nitelediği yine ülkemizin karar merciini ‘sığır sürüsü’ olarak aşağılarayak Halkın bir kesimini yönetici kadrolara ve askeri birliklere karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği kanaatine varılmış olup, Şüphelinin atılı Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme suçunu işlediği hususunda iddianema ihdas etmeye yeter delil elde edilmiştir.”

AVUKAT KEMAL AYTAÇ: İDDİA EDİLEN SUÇLARI İŞLEMEDİ

Avukat Kemal Aytaç, Dursunoğlu’nun tutuklanmasının ardından Evrensel’e verdiği demeçte “Oysa Alptekin Hoca iddia edildiği gibi bir suç işlemiş vesaire değil. Kendisi muhaliftir. ‘Göze batan’ bir insan demek ki. İhbar edilmiş. İhbarcısının kim olduğunu bilmiyoruz ama bunun üzerine bir soruşturma başlatılmış ve ‘alıştığımız gibi’ artık muhalif olan, ses çıkaran, aykırı olan herkesi gözaltı, tutuklama, tehditle baskı altına almaya çalışıyorlar. Alptekin Hoca’nın tutuklanma hikayesi de bundan ibaret ne yazık ki” ifadelerini kullanmıştı.

(İslami Analiz)