Tartışılan avukat hakkında disiplin soruşturması

Tartışılan avukat hakkında disiplin soruşturması

Ceren Damar’ın katilinin savunmasını gerçekleştiren avukat Vahit Bıçak’ın, Ceren Damar için “Yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı” sözleri üzerine disiplin soruşturması başlatılırken, Bıçak’ın Başbakanlıkta 3 yıl ‘İnsan Hakları Başkanı’ olarak çalıştığı öğrenildi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademisyen olan Ceren Damar Şenel’in (27), öğrencisi tarafından öldürülmesi davasına Avukat Vahit Bıçak’ın duruşmadaki sözleri damga vurdu. Bıçak’ın “Maktulenin doymak bilmeyen arzu ve hırslarına karşı sanık, psikolojik bunalıma girdi. Ceren Damar şu an hayatta olsaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı” sözleri büyük tepki çekti.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı avukatın açıklamalarını kınadı. Davayla ilgisi olmamasına rağmen Ceren Damar’ın 15 Temmuz darbe girişimini savunan paylaşımlarda da bulunduğunu iddia eden Bıçak’ın, 2002-2005 yılları arasında Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı yaptığı ve AKP’den milletvekili aday adayı da olduğu öğrenildi. Bıçak, Polis Akademisi’nde de hukuk dersleri vermişti. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Bıçak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Ceren Damar’ın katili Hasan İsmail Hikmet’i ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Ankara Barosu: Disiplin soruşturması başlattık

‘Yatağımda çok rahat uyudum’

Vahit Bıçak ne demişti?

Davanın karar duruşmasında avukat Vahit Bıçak şunları söylemişti:

“Sanık neler yapabilirdi de yapmadı; bunu açıklayacağım. Sanık elindeki silahla kantine girip birçok kişinin üzerine boşaltmamıştır. Boşaltabilirdi ama yapmadı. Odalarına gidip öğretim görevlilerini de taramamıştır.”

“Sanık maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır. Sanık cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur. Maktulenin doymak bilmeyen arzu ve hırslarına karşı sanık, psikolojik bunalıma girmiş, tedavi görmüştür. Ceren Damar şu an hayatta olsaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı.”

“Sanık maktulü korkutmak için bıçağı çıkarmıştır. 17 bıçak darbesi şehir efsanesidir. Katılanlar bu çocuktan affetmeyi öğrensinler. Bu çocuğa merhamet etmek gerekir. Asıl insanlık dersini sanık vermiştir. İnsan öldürmekten pişmanlığını dile getirmiştir.”

Bıçak’ın sözlerine Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar’ın, “Damat ol o zaman” demesi üzerine ise Vahit Bıçak, “Kızının katili üzerinden bir babanın rant sağlamaya çalıştığını gördükçe ‘Böyle bir baba olamaz’ dedim. Dava sonunda şikâyetçi olacağım” açıklamasında bulunmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *