Kılıçdaroğlu’na tepki: ‘Laikliği savunmayacaksanız açık açık söyleyin’

Kılıçdaroğlu’na tepki: ‘Laikliği savunmayacaksanız açık açık söyleyin’

Kılıçdaroğlu’nun Kudüs Mitingine katılması sol kesimde tepki çekiyor. Cumhuriyet yazarı Kalkandelen, “AKP eskisi aydınlanma karşıtı dinci siyasetçilerle yan yana saf tutması, demokratik bir laik anlayışı içselleştirmediğini gösteriyor.” diye yazdı.

Bugün Cumhuriyet gazetesinde “İkinci Yenikapı faciası” başlıklı yazısında Zülal Kalkandelen, Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı mitingine katılımını eleştirerek, “CHP değil miydi dini siyaset malzemesi yapmayın diyen?” diye sordu.

İlk facianın ise 2016 yılında yaşandığını savunan Kalkandelen, yazısının ilgili bölümünde tepkisini şöyle dile getirdi:

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında RTE’nin çağrısıyla dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya gelmişti.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne AKP ile katılmayı yanlış bulmuştum. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi, uzlaşma kapısı aralamamış, RTE’nin meşruiyetine dair algı yaratmıştı.

Geçen hafta sonunda yapılan Büyük Kudüs Mitingi’ni de yanlış buluyorum. Hatta bu yanlış olmanın ötesinde vahim…

Katılanlara baktım. 5 parti lideri buluşmuş.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam…

İYİ Parti’den de Genel Bas¸kan Yardımcısı Berna Sukas katılmış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğluda konuşmuş.

Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” adıyla açıkladığı Ortadoğu planına tepki göstermekmiş amaç…

“Ortak değerler söz sonusu olunca siyasi parti ve ideoloji ayrımı yapmadan bir araya gelindiğini”söylüyor bazıları. Nedir ortak değer?

Kılıçdaroğlu, “Kudüs, Müslümanlar için büyük öneme sahiptir” demiş,

CHP değil miydi dini siyaset malzemesi yapmayın diyen?

Hem AKP’ye ne işimiz var Suriye’de, Libya’da diye tepki göstereceksiniz, hem de İslamcıların Kudüs mitingine katılacaksınız…

***

Dikkatinizi çekti mi bilmem ama konuşma kürsüsünün hemen arkasındaki panoda Erbakan ile birlikte Abdülhamit’in resmi vardı.

Cihatçı gericiliğin boy gösterisine dönüşen bu mitingde CHP’nin de yer alması, AKP eskisi aydınlanma karşıtı dinci siyasetçilerle yan yana saf tutması, demokratik bir laik anlayışı içselleştirmediğini gösteriyor.

Trump’ın Filistin’i işgal planına karşı çıkın elbette ama bunu İslamcıların mitinginde vitrin süsü olarak yapmayın.

Sosyal medyada #TürkiyeKudüsİçinAyakta etiketiyle paylaşım yapacağınıza, çocuklarım aç diyerek kendini yakan işsiz vatandaşlar için ayağa kalkın;

#TürkiyeAçlarveİşsizlerİçinAyakta yazın, onlar için miting düzenleyin.

Laikliği savunmayacaksanız da açık açık söyleyin!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *