Kılıçdaroğlu: ‘Bizler bugünkü firavunların Musa’larıyız’

Kılıçdaroğlu: ‘Bizler bugünkü firavunların Musa’larıyız’

Saadet Partisi tarafından dün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Kudüs mitingine Hamas temsilcisi ile birlikte Ekrem İmamoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu da katılanlar arasındaydı

ABD Başkanı Trump tarafından İsrail lehine hazırlanan sözde barış planı “Yüzyılın Anlaşması’nı telin amacıyla Saadet Partisi tarafından düzenlenen mitingde birçok siyasi isim yer aldı ve konuşma yaptı.

‘Ya özgür insanlar olarak yaşayacağız ya da solup gideceğiz’

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen mitingde, ilk konuşma Hamas İslami Direniş Hareketi Kudüs Sorumlusu Musa Akkari tarafından yapıldı. Milli Gazete’nin haberine göre, Akkari konuşmasında, “Biz size kahramanların olduğu yerden, şehitlerin mekânı Kudüs’ten geldik. Kuşatma altındaki Gazze’den, baskı altındaki Batı Şeria’dan geldik. Şehitlerimiz, mücahitlerimiz Filistin’i savunmaktan vazgeçmeyecekler. Bugün buraya Yüzyılın Anlaşması’na boyun eğmemeye, boyun eğenlere dur demeye geldik. Eğer Filistin’in Batı’dan üzüntüsü varsa Doğu’dan da umudu var. Kardeşlerim, yüzlerinizde zaferi görüyorum. Çünkü komutanı Hz. Muhammed olan ümmet asla boyun eğmez, teslim olmaz. Ne mutlu sizlere, Filistin ile, Kudüs ile, Mescid-i Aksa ile berabersiniz” ifadelerini kullandı.

“Füzelerimiz, roketlerimiz belki sadece Tel Aviv’e ulaşıyor. Ama bu roketlerimiz Aksa’yı savunuyor, dünya genelindeki baskı altındaki Müslümanları da koruyor” diyen Akkari, “Bizler ya özgür insanlar olarak yaşayacağız ya da ağaçlar gibi solup gideceğiz. Buradan haykırıyorum; Yüzyılın Anlaşması bugün itibarıyla düşmüştür ve yok hükmündedir. Filistin asla bölünmeyi, kovulmayı, yok edilmeyi kabul etmez” açıklamalarında bulundu.

Image

İshak Sağlam: ‘İslam ülkelerinde fitnenin tek sebebi Siyonizm’

Hüdapar Genel Başkanı İshak Sağlam, “Filistin, devlet olarak kabul edilmelidir. Siyonistlerin anladığı tek dil kuvvettir. Filistin’e sahip çıkarak güç, kuvvet vermeliyiz. İslam ülkelerinin yöneticilerine sesleniyorum: Filistin’le askeri ve ticari anlaşmalar yapın. Bu anlaşmaları yapın ki, Filistin’e huzur gelsin. Filistin huzur içinde olursa bütün dünya huzur içinde olacaktır. İslam ülkelerindeki fitnenin tek sebebi Siyonizm tohumudur. Aramızdaki itilafları, ayrılıklardan kurtulmalıyız. Filistin konusunda bir araya gelelim. Filistin huzur içinde olmazsa İstanbul, Şam, Bağdat huzur içinde olamaz” açıklamasında bulundu.

Abdullah Sevim: Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Büyük Kudüs Mitingi’nin büyük bir buluşma olduğunu belirterek, “Bugün burada büyüklüğünü Filistin’den, büyüklüğünü Kudüs’ten, büyüklüğünü direnişten, büyüklüğünü sizlerden alan Büyük Kudüs Mitingi’ni gerçekleştiriyoruz. Bugün burada küstah Trump’ın çakma planını çöpe atıyoruz! Ben buradan Kudüs üzerinde hesap yapanlara sesleniyorum. Sizlerden, bu meydandan aldığım güçle onlara sesleniyorum. Kendinize gelin! Haddinizi bilin! Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız! Eğer bu planlarınızdan vazgeçmez iseniz, tarihimize bakın, sizin gibi hadsizlere nasıl hadlerini bildirdiğimizi göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yeryüzünden zulmün kalkmasını istediklerini belirten Abdullah Sevim, “Biz mazlumların yüzü gülsün istiyoruz. Biz gözyaşları dinsin, akan kan dursun, yeni bir dünya kurulsun istiyoruz. Bütün bunlar için Kudüs’ün bir mihenk taşı olduğunu biliyoruz. İşte o yüzden, durmak nedir bilmeden, Kudüs diye haykırıyoruz. Bu miting bizlere ibret olsun. Bu mitingdeki beraberliğimiz daim olsun. El ele verirsek ve inanırsak emin olun her zorluğu yener, her güçlüğü aşar, her fırtınada gemimizi sağ salim karaya çıkartırız. Biz yüzlerce yıl bunu başardık. Özgür Kudüs’le, Payitaht İstanbul’la, Şam-ı Şerif’le başardık! Yeter ki isteyelim, yeter ki gerçekten isteyelim. Şüphe etmeyin ki, yine başarırız” şeklinde konuştu.

Image

Ekrem İmamoğlu: ‘Bu dava aklı, vicdanı olan herkes içindir’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Saadet Partisi’nin düzenlediği bu mitingde olmaktan son derece mutluyum. Geçen hafta iki ülke bir plan açıkladı. Onlara göre, açıkladıkları plana yüzyılın planı dediler. Aynı zamanda bu planda sözüm ona barıştan bahsedildi. Ama planın açıklanmasında, plan yapılan Filistin yoktu. Yani Amerika ve İsrail kendileri yazdılar, kendileri oynadılar. Gerçekten barış isteyenler Filistin’in olmadığı yerde barışa ulaşamazlar. Aynı zamanda burada toplanmamızın sebebi siyasi olarak bulunmamız değil. Bu dava aklı, vicdanı olan herkes içindir. Bizler mazlum Filistin halkına, onların kendi egemen devletini kurmaya, sözde barış planına karşı çıkmaya, Filistinlilere destek olmaya omuz omuza devam edeceğiz. Bu plana hep beraber karşı çıkacağız” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Bizler bugünkü firavunların Musa’larıyız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkan Karamollaoğlu’nu dikkatle dinledim. Herkesin dikkatle dinlemesi ve konuşmadan yola çıkarak gerekenin yapılması elzem olan bir konuşmaydı. Kudüs, Osmanlı Devleti boyunca bütün dinlerin özgürce yaşadığı bir yerdi. Biz Müslümanlar için Kudüs kutsaldır, ilk kıblemizdir. Kudüs barış şehri olmalıdır. Yahudiler Haçlı zihniyetine karşı Müslümanlarla beraber savaşmıştı. Selahaddin Eyyubi’nin özgürleştirdiği Kudüs’e Müslümanlarla beraber Yahudiler de döndü. Bu Müslümanların barışa verdiği önemdir ve Müslümanların başarısıdır. Bugün çağımızın Haçlı zihniyeti ile karşı karşıyayız. 1092 yılında Müslümanlara yönelik yapılan katliam yeniden yapılmak isteniyor. İşte ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı sözde barış anlaşması yeni Haçlı seferidir. Biz yeniden bu Haçlı seferini boşa çıkaracağız. Herkesi kucaklayarak, kutuplaşmaya imkân vermeden bunu yapacağız. Emperyalizme, egemen devletlere karşı bütün mazlum halkların birleşmesi bizim ahdimizdir” dedi.

“1970’li yıllarda bizim gençlerimiz Filistin’in davasına destek verdiler. Kudüs için ilk mitingi düzenleyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı saygıyla anıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, Kudüs’ün birleştirici bir dava olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “İşte Kudüs ve Filistin birbirine zıt gözüken iki davayı birleştiren davadır. Hakkın, hukukun, adaletin hakim olduğu Türkiye ve dünya olsun diye mücadele ediyoruz. Her firavunun bir Musa’sı vardır. Bizler bugünkü firavunların Musa’larıyız. Allah, hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir. Biz hakkı, hukuku, adaleti, Filistin’i inadına savunacağız. Filistin için hak, hukuk, adalet diyoruz, Kudüs için hak, hukuk, adalet diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu: ‘Biz buna izin vermeyeceğiz’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Yenikapı’dan, aziz İstanbul’dan Kudüs’e sesleniyoruz: İstanbul yanınızda ve yanınızda olacaktır. Mescid-i Aksa ile Süleymaniye aynı mekândır. Bize bu seslenme imkânını veren Saadet Partisi’ne ve Genel Başkan Karamollaoğlu’na teşekkür ediyorum. Bizlere Filistin sevdasını aşılayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Erbakan Hocamızın emaneti Kudüs’e sahip çıkmayı bize nasip etsin. Kudüs Müslümanlardan arındırılmak isteniyor. Bu işgal girişimini şöyle düşünelim. Bize, ‘Fatih, Eyyubi el Ensari işgal altında olacak ama İstanbul banliyösünde size yer vereceğiz’ deseler biz kabul etmeyiz. Bu şekilde bu planda asla kabul edilmeyecektir. Filistin Kudüs’te, Kudüs’süz Ortadoğu’da barış olmaz. Eğer Ortadoğu’da barış isteniyorsa Kudüs’ün kimliğine dikkat edilecek” dedi.

“Yaptıkları planla Müslümanları toplanma kamplarına alacaklar. Bu Filistinlilerin sesini kısma projesidir” diyen Davutoğlu, “Filistin’i fiilen açık hava hapishanesine çevirmek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz. Filistinliler bir gün asli vatanlarına dönecektir. Filistin’e 50 milyar dolar rüşvet teklif ediliyor. Filistinliler birkaç kuruşa topraklarını satmazlar. Gün yas tutma, kızma günü değil. Genel Başkan Karamollaoğlu’nun dediği gibi icraat yapmalıyız. Peki ne yapmalıyız? Kutuplaşmayı bırakıp davamız içim omuz omuza vermeliyiz. Buraya bütün partiler davet edildi. Keşke herkes burada olsaydı. Bir daha böyle bir organizasyon olursa diğer parti temsilcileri de ‘Konu Filistin, Kudüs ise her şey teferruat’ demelidir” ifadelerini kullandı.

Gültekin Uysal: ‘İşgalci mantık devam ettiği sürece, buradaki vasat değişmeyecektir’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Demokrasi ihraç ediyorum derken kan ve gözyaşı getiren bir ABD var karşımızda. İsrail’in yayılmacı anlayışı, ABD’nin politikalarıyla maalesef coğrafyamıza kan ve gözyaşını miras bırakır halde. ‘Bal, bal’ demekle ağız tatlanmaz, sözünden hareketle Ortadoğu’da barışı getirecek planların isminin barış olması kifayet etmez. Dahası bir Mecelle kaidesidir, ‘İsim değişikliğiyle gerçek değişmez.’ Dolayısıyla bu planlarının adında barış geçiyor olması, işgalci mantık devam ettiği sürece, buradaki vasat değişmeyecektir. Kudüs ve işgal edilmiş Filistin toprakları özelinde, Ortadoğu’da barış başta İsrail’in işgalci politikalarından vazgeçmesiyle mümkündür” dedi.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *