ABD’de yeni emniyet müdürü Kur’an’a el bastı, yemin etti

ABD’de yeni emniyet müdürü Kur’an’a el bastı, yemin etti

Türklerin en yoğun yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrine ilk kez Türk kökenli bir Emniyet Müdürü atandı, törende Türkçe dua edildi

Paterson Polis Teşkilatı’nda 32 yıldır görev yapan İbrahim Mike Baycora isimli Türk kökenli polis memuru, Paterson Belediyesinde düzenlenen törenle yemin ederek görevine başladı.

Düzenlenen yemin töreni, Amerikan milli marşı ve dua ile başladı.

Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, törende yaptığı konuşmada bugün bir tarih yazdıklarını savunarak, “Baycora, Paterson şehrinin ilk Türk, ilk Müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü oluyor.” dedi. “Baycora, bir Amerikan rüyasıdır, bugün geldiği konuma kendi çabası ile gelmiştir. Bu Paterson’ın zaferidir, Amerika’yı evi bilen göçmenlerin zaferidir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yeni emniyet müdürü Baycora, Kur’an-a el basarak, yemin etti. Baycora, “Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla esas Amerika’dır.” dedi. Baycora, şehri suç ve uyuşturucudan kurtarmak ve daha güvenli bir şehir haline getirmek için çok çalışacağını söyledi. Türk olmasından ve doğduğu ülkeden dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Baycora, “Bugün çok mutluyum. Burada yaşadığımız olay, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır.” dedi.

Amerikan toplumu için birlik-beraberlik duası

Törenin sonunda yapılan Türkçe duada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Ya Rabbel alemin, bizleri Adem Aleyhisselam’dan, Adem babamızdan var ettin. Ya Rabbi, birlik beraberlik içerisinde yaşamayı bizlere nasip eyle. Şu dünyayı hep birlikte güzel bir şekilde imar etmeyi bizlere nasip eyle. Ya Rabbi, Paterson’da görev alan İbrahim Mike Baycora kardeşimize hayırlı görevler yapmayı nasip eyle. Ya Rabbi, hayırlı vazifeler nasip eyle. Ya Rabbi, hayırlı işlerde bizlere her daim yardım eyle ya Rabbi. Hayırlı ve güzel işlerde bir araya gelmeyi nasip eyle ya Rabbi. Ya Rabbi, hangi toplumdan veya hangi ırktan olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı, insanların dinlerine, haklarına saygı duymayı, insanların yaşamlarına saygı duymayı bizlere nasip eyle ya Rabbi. Ya Rabbel alemin, acizane olarak yapmış olduğumuz dualarımızı kabul eyle ya Rabbi. Tüm polis teşkilatını her türlü kötülüklerden, belalardan, musibetlerden muhafaza eyle. Tüm Amerikan toplumunu birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güven içerisinde yaşamayı nasip eyle ya Rabbi. Lillahi tealel Fatiha…”

Baycora kimdir?

Eskişehir’de doğan ve küçük yaşta Amerika’ya giden Baycora, Paterson şehrinde büyüdü. New Jersey Rutgers Üniversitesi’nde kimya mühendisliği alanında diploma alan Baycora, 1988 yılında Paterson Polis Teşkilatı’na katıldı.

32 yıldır Paterson Emniyeti’nde görev yapan iki çocuk babası Baycora, yaklaşık 150 bin nüfusu bulunan Paterson şehrinin güvenlik ve asayişinden sorumlu olacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *