Mumcu: Sır olmayan ‘failsiz’ cinayet

Mumcu: Sır olmayan ‘failsiz’ cinayet

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Mustafa K. Erdemol, “Mumcu: Sır olmayan ‘failsiz’ cinayet” başlıklı yazısında davanın 2023’te zamanaşımına uğradığını hatırlattı.

Erdemol, Uğur Mumcu’nun gazeteci kimliği ile olayların üzerine cesurca gittiğini anlattığı yazısında, cinayetin üzerinde bir sır perdesi olduğuna inanmadığını belirtti.

Yazısının bir bölümünde Erdemol şöyle dedi:

“Üzerinde bir sır perdesi olduğuna inanmakta hep zorluk çektim ben bu cinayetin. Dönemin DGM Savcısı Ülkü Çoşkun’un ‘bu işi devlet yaptırmıştır’ demişliği var bir kere. Mehmet Ağar’ın saygıdeğer Güldal Mumcu’ya ‘soruşturmanın önünde tuğla tuğla duvar var, birini çekersem duvar yıkılır’ demişliği de. Ne sırrından sözediliyor hala? Bu zatların bu sözlerine rağmen, sır olan nedir?

İRAN: YANILTMAK İÇİN

Cinayetin anında İran’a yüklenmesi, bölgede istikrarsızlık yaratılması için en muhteşem kapışmaya, İran-Türkiye kapışmasına yol açacak bir gerekçe yaratma çabasıydı elbette. ‘Türkiye, İran’la Mumcu öldürüldü diye mi kapışacaktı yani?’ diyenler elbette haklıdır. Tabii ki Mumcu için kapışmış olmayacaktı. İran’ın Türkiye’de operasyon yapıyor iddiasına gerekçe için iyi bir fırsat oldu Mumcu’nun katledilmesi. Dönemin iktidarının başta Irak olmak üzere bir çok konuda ABD payandalığı yaptığı sırada, İran’a özellikle yüklendildiğini unutmamalıyız.

Tetiği çeken radikal İslamcı olabilir. İslamcı olmayan bir başkası da. Her zaman böyle birileri bulunur cinayet için. Sorun artık tetikçinin kim olduğu değil, Mumcu’nun kim tarafından, neden hedef seçildiğidir.

Bir gazeteci neden tehlikeli olabilir? Yanıtı basit; Mumcu ‘rahat duran’ bir gazeteci değildi. Kaleminden yolsuzlukları da okurdunuz, devletin tuhaf bağlantılarını da. Cunta yönetiminin Türkiye Cumhuriyeti’nin imamlarının parasını Suudi Rabıta örgütüne ödettiğini ancak Mumcu sayesinde duyabilirdik, duyduk da.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *