Macron İsrail polisini kiliseden kovdu

Macron İsrail polisini kiliseden kovdu

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Macron’un Doğu Kudüs’teki Saint Anne Kilisesi önünde beraberindeki İsrail polisinden içeriye girmemesini istediği duyuluyor

Dünya Holokost Forumu’na katılmak için İsrail’e giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Kudüs’te bulunan ve Fransa toprağı kabul edilen Saint Anne Kilisesi’ni ziyareti sırasında İsrail polisiyle tartıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail ziyareti sırasında Saint Anne kilisesine gitti. İsrail polisi de kendisine eşlik etti. Ancak Macron polislerin Fransa toprağı kabul edilen kiliseye girmesini istemedi.

Herkesin kuralları bildiğini söyleyen Macron, İsrailli polise hitaben, “Önümde yaptığın şey hoşuma gitmedi. Dışarı çık.” ifadelerini kullanıyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İsrail polisinden kurallara uymasını isteyerek, “Yüzyıllardır var olan kuralları benim için değiştiremeyecekler.” dediği duyuluyor.

Macron İsrail polisini kiliseden kovdu

Öte yandan İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail polisinin, Macron ile Fransa toprağı kabul edilen Saint Anne Kilisesi’ne girmek istemesi üzerine söz konusu gerilim yaşandı.

Macron, 5. Dünya Soykırım Forumu’na katılmak üzere İsrail’e gitmiş ve Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *