Putin Esed’i Rus karargahında kabul etti!

Putin Esed’i Rus karargahında kabul etti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye gezisi öncesi, iç savaşın başladığı 2011’den bu yana ilk kez Şam’a gitti, destek verdiği Esed’le toplantı yaptı.

Putin-Esed görüşmesi Rus karargahında

Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la birlikte Emevi Camii’ni ve Rum Ortodoks kiliselerinden Meryemiye Katedrali’ni ziyaret etti.

BBC’nin haberine göre, Vladimir Putin’le Beşar Esed arasındaki ikili görüşme ise Şam’da Rus güçlerinin bulunduğunu karargahta yapıldı. Putin için karargahta resmi karşılama töreni düzenlendi. İki lider, burada görev yapan Rus kuvvetlerine tebriklerini iletti.

Kremlin sözcüsü ‘Şam sokaklarında barış’tan söz etti

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov çeşitli haber ajanslarına yaptığı açıklamada Putin’in, Suriye devletinin yeniden inşası ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması yolunda çok büyük mesafe kat edildiğini vurguladığını söyledi.

Dmitry Peskov, “Putin Şam sokaklarında, barışın nasıl tesis edildiğini kendi gözleriyle gördü” dedi.

Peskov, Esad’ın, Rusya’ya ülkesine desteği için teşekkür ettiğini; Putin’in ve Rus halkının Noelini kutladığını söyledi.

Ortodoks Hıristiyanlar Noel’i 7 Ocak’ta kutluyor.

İki liderin Suriye’deki askeri durumu ve ABD’nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi öldürmesini de kapsamlı şekilde değerlendirdikleri açıklandı.

Suriye’de en son 2017’de Hmeymim Hava Üssü’ne gitmişti

Rusya, 2015’te Suriye’deki iç savaşa müdahale etmiş ve Esed yönetimine destek vermişti.

Vladimir Putin, Suriye’yi daha önce en son 2017’de yine Türkiye gezisi öncesi ziyaret etmiş ve Hmeymim Hava Üssü’ne gitmişti.

Putin, bu akşam uçakla İstanbul’a geçti, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte İstanbul’da TürkAkım projesinin açılış törenine katılacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *