‘Mehdi’ tartışması

‘Mehdi’ tartışması

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Mehdi Hazretleri geldiğinde İslâm birliğinin sağlanacağını, bunun için ortamı hazırlamak gerektiğini, ASSAM’ın da bunu yaptığını söylemişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millî Güvenlik Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Mehdi Hazretleri geldiğinde İslâm birliğinin sağlanacağını, bunun için ortamı hazırlamak gerektiğini, ASSAM’ın da bunu yaptığını söylemişti. Tanrıverdi’nin bu sözleri, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millî Güvenlik Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, kısa adı ASSAM olan “Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği” ile kısa adı SADAT olan ve bir anonim şirket statüsündeki Uluslararası Savunma Danışmanlığı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

Adnan Tanrıverdi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ASSAM, 19-20 Aralık tarihlerinde, 3. Uluslararası İslâm Birliği Kongresi’ni gerçekleştirmişti.

Tanrıverdi, bu münasebetle Akit TV’ye yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“ASSAM, ortamı Mehdi Hazretlerinin geleceği güne hazırlıyor”

“Bugün soruyoruz; ‘İslâm birliği olacak mı?’ Olacak. Nasıl olacak, ne zaman olacak? Mehdi Hazretleri geldiği zaman olacak. Amenna ve saddakna… Mehdi Hazretleri ne zaman gelecek? Allahu Tealâ bilir. Peki, bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM, bunu yapıyor. Yani bu ortamı hazırladıktan sonra inşallah İslâm birliği olacak. Hayalim o ki, yarın biz belki kabirde bir gün bakacağız, etrafımız yeşillik, günlük güneşlik, çiçeklik olmuş. O zaman diyeceğiz ki ‘Haa, dünyada İslâm birliği oldu.’ O günleri bekliyoruz, özlüyoruz. Bunun için çalışalım.”

Metiner: Oturup dizimizi dövelim

Ak Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, şahsî twitter sayfasında, Tanrıverdi’nin sözlerine tepki gösterdi. Metiner, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın askerî başdanışmanı sıfatını taşıyan biri böyle konuşuyorsa, oturup dizimizi dövelim! Düşmanlarımızın arayıp da bulamadığı şeyi kendi ağzından sunuyor! Şimdi o birileri kalkıp bu laflar üzerinden Cumhurbaşkanımızı hedef tahtasına oturturlarsa ne diyeceğiz?”

Metiner, twitter mesajının yanı sıra, “Ciddi bir uyarı: Mehdi’ye ortam hazırlamakla mı görevliyiz?” başlıklı bir yazısını da twitter’dan yayınladı. Metiner, bu yazısında, Mehdi konusunda mezhepler arasında ihtilâflar olduğunu, başka dinlerde de Mehdi / Mesih inancı olduğunu belirterek, şunları yazdı:

“Bu yaklaşım, İslâm birliğine de zarar verir”

“O yüzden, Mehdilik konusunda konuşurken bin düşünmek, bir söylemek gerekir. Hele hele uluorta hiç konuşmamak gerekir. En önemlisi de, rolümüzü Mehdi’nin gelişini çabuklaştırmak gibi bir eksene oturtarak hiç konuşmamak lâzım. Bu durumda Mehdi inancı üzerinden kendi rolümüzü kibirle abartmış oluruz ki, Allah muhafaza! Bu durumda bize karşı çıkanları Mehdi’ye karşı çıkmak noktasına kadar işi vardırırız ki, Hafazanallah!”

Yazısında, Evanjelistlerin de Mehdi / Mesih’in gelişini çabuklaştırmak için ortam hazırlamak gerektiğine inandıklarına işaret eden Metiner, “Amerikalı yönetici elitlerin bu metafizik doktrini siyasal alana dökmeleriyle nasıl yıkıcı sorunlarla karşı karşıya kaldığımız ortada. Benzer iddiaları İslâmiyet üzerinden tedavüle sokmanın siyaseten zararlarının yanı sıra, iddia edilen İslâm birliği açısından da yıkıcı olacağını söylemek bile gereksiz” değerlendirmesinde bulundu.

Metiner, “Libya’ya asker göndermeye çalıştığımız bir zaman diliminde Cumhurbaşkanımızın askerî danışmanı olduğu söylenen bir zatın, kalkıp böyle konuşması, hangi akla hizmettir?” diye sordu.

“Bizim görevimiz, Mehdi’ye ortam hazırlamak değildir” diyen Metiner, bu tavrın davaya zarar vereceğini ifade etti.

İYİ Parti’li Ok: ülkemiz, bu meczuplara mı kaldı?

Adnan Tanrıverdi’nin sözlerine, İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da tepki gösterdi. Ok, twitter’da 4 bölümde yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Mehmetçiğimizi Libya’ya bu meczubun dediği gibi MEHDİ’yi karışlamak için mi gönderme kararı aldınız?

Bu meczup Emekli General, SADAT’ın kurucusu ve Partili Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın askerî başdanışmanı. Maalesef Sarayda yapılan çok gizli millî güvenlik toplantılarında en başta yer alanlardan!

Biz MEHDİ olayının 15 Temmuz hain FETÖ kalkışması sonunda Türk Milletinin ve devletimizin gündeminden çıktığını sanıyorduk! Ama maalesef aynı sapkın zihniyet Saraya hem de başdanışman olarak atanmış!

Bu meczubun tek marifetinin Türk düşmanlığı olduğunu zannediyorduk ama yanılmışız! Şehit ve gazilerimizin emaneti olan mübarek ülkemiz, bu meczuplara mı kaldı? Partili Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a soruyorum: Bu meczubu hangi meziyetinden dolayı danışman olarak atadınız?”

(TV5.com.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *